Luxemburg

Luxemburg

Op wegen met een sterke helling moeten voertuigen die afdalen, voorrang verlenen aan voertuigen die klimmen. Indien nodig moet het voertuig dat het makkelijkst kan manoeuvreren, achteruit rijden.
Op autosnelwegen geldt een snelheidsbeperking van 130 km/u in normale omstandigheden en 110 km/u bij regenweer. Op andere wegen geldt doorgaans een maximum grens van 90 km/u. 
Aan boord van elk motorvoertuig moet een reflecterend veiligheidsvestje bijgehouden worden. In principe moet iedereen die buiten de bebouwde kom ’s nachts of bij slechte zichtbaarheid langs de weg wandelt, zo’n vestje dragen. 
Het maximum toegelaten alcoholgehalte bedraagt voor gewone autobestuurders 0,5 pro mille.

Frankrijk

Op wegen met een sterke helling of in heuvels en bergen, moeten voertuigen die afdalen indien nodig stoppen om voertuigen die stijgen door te laten. 
Bij regen of andere neerslag geldt een snelheidsbeperking van 110 km/u op de gewone autosnelwegen en 100 km/u op bepaalde delen van autosnelwegen of op wegen met 2X2 rijstroken met een middenberm. Op de andere wegen mag u bij neerslag 80 km/u rijden waar u anders 90 km/u mag rijden. Als het mistig is, mag u in Frankrijk maximum 50 km/u rijden, ook op de snelwegen. 
Bij autopech mag u een andere wagen niet slepen op de autosnelweg. U bent er verplicht om een professionele takeldienst te contacteren. 
De Franse wet verplicht ook het bezit van een reflecterend vestje, dat binnen het bereik van de bestuurder bijgehouden dient te worden.  
Het maximum toegelaten alcoholgehalte bedraagt er 0,5 pro mille.

Duitsland

Voor personenwagens geldt op autosnelwegen met gescheiden rijbanen een aanbevolen maximumsnelheid, van 130 km/u. Op andere wegen geldt een absolute maximumsnelheid van 100 km/u.
Toepassingen die informatie geven over de locaties van snelheidsradars, zoals bepaalde GPS-toestellen of smartphone applicaties, moeten buiten werking gesteld worden.  
Het maximum toegelaten alcoholgehalte bedraagt 0,5 pro mille. Maar voor bestuurders onder de 21 jaar of chauffeurs wiens rijbewijs jonger is dan 2 jaar, ligt de grens op 0,0 pro mille.