“Een jaarlijks nazicht verlengt de levensduur van uw airco en u vermijdt extra brandstofverbruik!”

1. Air Clean: ontsmetten en ontgeuren van het luchtcircuit

Vieze geurtjes in de wagen? Dan ontwikkelen er zich wellicht micro-organismen op de verdamper, verdamperbehuizing en luchtkanalen van je aircosysteem. Hoog tijd om de slechte luchtkwaliteit in je auto aan te pakken.

 

Met een Air Clean-onderhoud brengt je garagist een desinfecterend middel dicht tegen of op je verdamper aan. Dit type onderhoud laat u best jaarlijks uitvoeren.

2. Airco Bijvulling: nazicht, verversen en bijvullen

Jaarlijks verliest een aircosysteem tot 20 % van zijn koelmiddel. Een tekort aan koelmiddel leidt tot hoger verbruik en de airco-compressor kan hierdoor ook schade oplopen.

Voor een 100 % efficiënte airco raden wij daarom om de twee jaar een Airco Bijvulling aan. De goede werking van uw aircosysteem is immers afhankelijk van de kwaliteit en hoeveelheid koelmiddel én de hoeveelheid olie in het circuit.

Wat is er bij een Airco Bijvulling inbegrepen?

  • een nazicht van uw airco op 7 punten 
1. Meting en controle van de temperaturen en de druk binnen het circuit;
2. Meting van de temperatuur van de binnenkomende interieurlucht;
3. Visuele controle van de staat van de airco-elementen;
4. Controle van het koelmiddelniveau;
5. Controle van de droogfilter;
6. Diagnose werking airco-elementen;
7. Controle van de pollenfilter.

  • een verversing van het koelmiddel

Met een aircovultoestel wordt het oude koelmiddel en een groot deel van de olie uit het aircocircuit weggezogen. Daarna wordt het circuit gevacumeerd om te zien of het circuit geen lekken vertoont. Tot slot vult uw garagist het circuit opnieuw met de correcte hoeveelheid koelmiddel. 

  • een bijvulling van de olie in het circuit

Samen met het koelmiddel wordt ook de olie bijgevuld. Die olie smeert de compressor en zorgt ervoor dat de synthetische rubberen afdichtingen hun soepelheid behouden. Zo drogen ze niet uit en blijft de dichtheid van het systeem gewaarborgd.

3. Een volledig Airco Onderhoud

Misschien is het al een tijdje geleden dat u uw airco liet onderhouden. In dat geval raden wij onze meest uitgebreide aircoformule aan: Airco Onderhoud. Deze formule is een combinatie van Air Clean en Airco Bijvulling en u laat ze best elke twee jaar uitvoeren.