1. U bespaart tot € 300 per jaar

Een goed opgepompte band verslijt minder snel en gaat langer mee. Bovendien verbruikt uw auto dan minder brandstof. En dat scheelt al snel in uw portemonnee. Vergelijk het met een fiets: als u uw banden keurig oppompt moet u minder hard trappen en verbruikt u dus minder energie. Om maar een idee te geven: is uw bandenspanning 20 % te laag? Dan verkort u de levensduur van uw band al met 25 %. 30 % te laag? Dan wordt dat al 50 % … 

2. U helpt het milieu

Minder brandstof verbruiken is ook goed voor het milieu, want u verkleint er uw CO2-uitstoot mee. Minder slijtage betekent bovendien ook dat u uw banden minder snel weggooit, dus dat u minder afval produceert.

3. U rijdt veiliger

Een te lage of te hoge bandenspanning zorgt voor minder rijcomfort en minder grip op de weg. Bovendien wordt uw remafstand ook langer en het risico op slippen verhoogt. In extreme gevallen kan dat zelfs tot een klapband leiden. Met de juiste bandenspanning – van een doorsnee wagen met normale banden is dat tussen de 2 en 2,5 bar – hebt u meer grip en rijdt u echt een stuk veiliger.

Overtuigd om maandelijks uw bandenspanning te checken?

Dat is heel eenvoudig met een bandenspanningsmeter. Bekijk hier de instructievideo van onze partner Recytyre:

Vraag uw Midas-garagist om meer informatie