Kijk uw olie- en waterpeil na

Kijk uw olie- en waterpeil na

Hét belangrijkste om te controleren voor u kilometers gaat vreten? Uw olie- en waterpeil. Niet zeker hoe u eraan begint? Kom even langs bij Midas: we controleren het graag voor u. Wist u trouwens dat wij olie en water gratis bijvullen tussen twee onderhoudsbeurten in?

Controleer uw bandenspanning

Controleer regelmatig uw bandenspanning, zeker als u op reis vertrekt. Daarvoor kan u trouwens altijd bij een Midas-expert terecht. Die zorgt er voor dat u zeker de baan op gaat met de juiste bandenspanning. Bovendien checkt hij met plezier de staat van uw banden. Zo ontdekt u op tijd of deze aan vervanging toe zijn.

Check uw bagage

Gaat u op stap met een dakkoffer, fietsdrager of caravan? Verdiep u op voorhand in de gebruiksaanwijzing en test het bagageaccessoire even uit. Zo bent u zeker dat u alles netjes en veilig monteert, zelfs als u onder tijdsdruk staat op de terugreis.

Vermijd overtollig gewicht. Gemakkelijker gezegd dan gedaan? Hanteer voor u vertrekt strenge selectiecriteria. Zo houdt u het gewicht van uw wagen moeiteloos onder controle. En dus ook uw brandstofverbruik!

Test uw accu

Vermijd startproblemen door uw accu op voorhand even te laten testen. Daarvoor kan u ook bij Midas terecht. Geef toe, dat klinkt toch beter dan langs de kant van de weg naar buitenlandse pechdiensten bellen?

Inspecteer uw lichten

Branden uw koplampen nog naar behoren? Werken al uw richtingaanwijzers nog? Is uw remlicht nog in orde? Controleer ze allemaal voor u vertrekt en u vermijdt dat onnodige boetes uw vakantiepret vergallen!