TIP 1 : Pas uw rijstijl tijdig aan

TIP 1 : Pas uw rijstijl tijdig aan

Omdat veel mensen zich na de zomervakantie voor het eerst weer in de spits begeven, is alert blijven cruciaal. Onderzoek wijst uit dat er in december en januari minder ongelukken gebeuren, omdat de meeste chauffeurs dan hun rijdgedrag al hebben aangepast.

TIP 2 : Check uw lichten voor vertrek

Zorg ervoor dat de lichten van uw wagen goed afgesteld zijn. Check of ze allemaal naar behoren werken, voor u vertrekt. De lampen van uw wagen zijn namelijk vaak de eerste slachtoffers van kou en vocht.

TIP 3 : Bescherm uw zicht

De zon hangt laag in de herfst. Ze kan u tijdens het rijden verblinden. Zorg dus dat u tijdens ochtend- en
avondspits uw zonnebril altijd binnen handbereik houdt.

TIP 4 : Ontsteek mistlampen indien nodig

Steek er mist op? Hou meer afstand op de weg en steek uw mistlampen aan als het zicht minder dan 100 meter bedraagt.

TIP 5 : Let extra op zwakke weggebruikers

‘Zien en gezien worden’ is een belangrijke regel tijdens de herfstmaanden. Wees extra aandachtig voor de zwakke weggebruikers — motorrijders, fietsers en voetgangers — die op donkere dagen minder goed zichtbaar zijn. Het is geen overbodige luxe om bij lichte schemering alvast uw dimlichten te ontsteken, zodat zij u ook sneller opmerken.

TIP 6 : Controleer de staat van uw ruitenwissers regelmatig

Laat ze minstens één keer per jaar vervangen. Ze zijn aan vervanging toe wanneer ze blijven haperen, strepen over de ruiten trekken of een piepend geluid maken. Lees hier extra tips. Zorg bovendien voor voldoende — én liefst vorstbestendige — sproeivloeistof. Vuile ruiten wissen zonder sproeivloeistof kan uw zicht sterk belemmeren.

TIP 7 : Laat u niet verrassen door een vroege winterprik

Wanneer de temperatuur onder de 8 graden daalt, ga dan best de baan op met aangepaste banden. All season- of winterbanden zijn speciaal ontworpen om een betere grip te houden op een glad wegdek. Ze verkorten ook de remafstand aanzienlijk en vermijden dat u de controle over uw wagen verliest door aquaplaning. Wist u dat Midas u een interessante seizoenskorting geeft als u een set winterbanden laat monteren?

Wilt u er zeker van zijn dat uw wagen herfst- en winterklaar is?

Kom gerust even langs, uw Midas-garagist staat altijd klaar om u te adviseren.