Bespaar met regelmatig onderhoud

Bespaar met regelmatig onderhoud

In deze tijden van crisis proberen sommige chauffeurs te bezuinigen op wagenonderhoud. Ze houden er geen rekening mee dat een regelmatig onderhouden wagen minder defecten en slijtages vertoont.

Laat daarom zeker een onderhoud uitvoeren wanneer de constructeur het voorschrijft. Want met een goed onderhouden wagen verbruikt u minder en gaat uw auto langer mee.

Bekijk hier onze onderhoudsformules

"Door de juiste bandenspanning te respecteren, kunt u jaarlijks ongeveer tot 300 euro uitsparen."

Houd de spanning in uw banden

Uw banden moeten de juiste bandenspanning hebben, niet alleen voor je veiligheid, maar ook om uw brandstofverbruik optimaal te houden. Rijden met een te lage bandenspanning verbruikt meer brandstof. Volgens de VAB verbruikt uw auto 12% meer brandstof als u met een bandendruk rijdt die 0,4 te laag is. Door de juiste bandenspanning te respecteren, kan u jaarlijks ongeveer tot 300 euro uitsparen.

De geschikte spanning hangt onder andere af van uw type wagen, de bandensoort en het gewicht dat in de auto vervoerd wordt. Het kost weinig moeite om maandelijks uw bandenspanning te laten nakijken. U kan hiervoor trouwens gratis terecht bij Midas!

3 redenen om uw spanning maandelijks te meten

Versleten remmen zijn duurder

Wanneer u met versleten remblokken rijdt, is dat niet alleen risicovol voor uw veiligheid. Versleten remblokken kunnen ook de remschijven en remtrommels aantasten, wat duurdere herstellingskosten met zich meebrengt. Vervang dus ook tijdig uw remblokken.

Pas uw rijstijl aan

Ook door uw rijstijl aan te passen, kan u uw brandstofverbruik intomen. Door vooraf te anticiperen op verkeerssituaties, bijvoorbeeld door tijdig het gaspedaal te lossen vooraleer u een verkeerslicht nadert, gaat u minder verbruiken.

Het is ook niet altijd nodig om hard en plots op uw rempedaal te drukken. In sommige situaties kan u uw wagen rustig laten uitbollen vooraleer zachtjes te remmen. Zacht optrekken, sneller schakelen naar een hogere versnelling, de motor afzetten wanneer u langer dan 30 seconden stil staat: het zijn allemaal kleine zaken die op lange termijn een flinke besparing kunnen betekenen.