Zorg voor een goed onderhoud

Zorg voor een goed onderhoud

Op reis krijgt uw auto het extra hard te verduren door de lage temperaturen, bochtige bergwegen en zware belading. Met een goed onderhoud kunt u heel wat problemen voorkomen. Vertrouw de reguliere onderhoudsbeurten toe aan uw Midas-garagist. Hij zal uw auto specifiek nakijken op de punten die in de winter het meest kwetsbaar zijn.  

Doe de Midas Check-up!

Met een gerust gemoed op wintervakantie met de wagen? Kom dan nog snel langs bij Midas voor een wintercheck: 50 controles voor slecht €39!

Daarbij worden alle essentiële onderdelen van uw auto gecontroleerd: uw banden, verlichting, ruitenwisserbladen, vloeistofniveaus, accuremmenschokdempers en uitlaat.

Bandenspanning moet altijd gemeten worden bij koude banden

Controleer uw banden

U kunt ook zelf een aantal controles uitvoeren. 
Kijk regelmatig uw banden na op zichtbare beschadigingen, profieldiepte en bandenspanning of ga langs bij uw Midas garagist in uw buurt; hij kijkt graag gratis uw bandenspanning na. 
Voldoende profieldiepte helpt om slippen, aquaplaning of een klapband te voorkomen. In België is het wettelijke minimum 1,6 mm. Maar opgelet: bij winterbanden wordt een profieldiepte van 4 mm aanbevolen.
De bandenspanning moet altijd gemeten worden bij koude banden. Een te lage bandenspanning brengt veiligheidsrisico's met zich mee door de verminderde grip en langere remafstand. Bovendien leidt het ook tot een snellere slijtage van de banden, een hoger brandstofverbruik en meer CO2-uitstoot.

Controleer de vloeistoffen

Check eens per week de belangrijkste vloeistoffen: motorolie, koelvloeistof en ruitensproeiervloeistof. Doe dit alleen als de motor koud is. Let bij het peilen van de olie niet alleen op het minimumniveau maar ook op het maximumniveau, want te veel olie is ook schadelijk voor de motor.  Uiteraard kunt u ook terecht bij uw Midas garagist.

Wat neemt u zeker mee op reis?

 • Een set reservesleutels
 • Reservebatterijtjes voor de afstandsbediening (van centrale vergrendeling en/of alarmsysteem)
 • Een volwaardige reserveband
 • Reserveolie (1 liter), reservekoelvloeistof en antivries
 • Een set reservelampen: uw Midas-garagist heeft de juiste set voor uw auto.
 • Een spuitbus met ruitondooier en/of slotontdooier. (Opgelet: laat deze bus nooit 's nachts in uw auto liggen!)
 • Een ijskrabber, een paar matten om het wegrijden uit diepe sneeuw te vergemakkelijken, een schep, werkhandschoenen, een zaklamp en een jerrycan.
 • Sneeuwkettingen.
 • Eten en drinken, warme kleding en dekens voor als u toch met pech zou stranden.

Nog enkele praktische tips

 • Smeer de rubbers van deuren en achterklep in met talkpoeder of breng siliconenspray aan. Dit voorkomt het vastvriezen.
 • Als u 's morgens vertrekt, maak dan eerst de ramen ijsvrij en start dan pas de motor. Met draaiende motor krabben is slecht voor uw gezondheid en het milieu.
 • Veeg af en toe de voorruit schoon met een speciale doek. Reinig onderweg ook de koplampen, want die kunnen door vuilafzetting wel vijftig procent aan lichtsterkte inboeten!