De krant De Morgen bericht dat 1 op 4 Belgen zijn wagen niet controleert voor vertrek op vakantie. Dat blijkt uit de resultaten van een recente zomerenquête van de VAB bij 2000 Belgische autobestuurders. Ongeveer de helft controleert de wagen zelf. Een vierde laat de wagen voor vertrek nakijken door een garagist. 1 op de 4 gaat echter op weg zonder de wagen na te kijken. En dat kan gevaarlijk zijn. De VAB benadrukt het belang van die controle: "Een goede staat van de wagen is erg belangrijk als je lange afstanden in warme temperaturen aflegt".

Een correcte bandenspanning, het oliepeil, de koeling, de lichten en de staat van uw ruitenwissers zijn cruciaal voor uw veiligheid, die van uw passagiers én die van andere weggebruikers. U kijkt deze aspecten dus best even na als u een lange, zomerse autorit voor de boeg hebt. In het artikel krijgt u enkele tips om die basiscontroles zelf te doen.

Geen tijd of zin om uw auto zelf te controleren? Geen probleem: Midas doet de zomercheck voor u.

Wees pech onderweg te slim af en rijd voor u op vakantie vertrekt nog even binnen bij uw Midas-garage. Voor slechts €39 kijken we uw wagen na op meer dan 50 punten, waaronder:

  • Grondige remcontrole
  • Controle van banden, uitlaat, schokdempers, batterij en airco
  • Controle van verlichting, ruitenwissers en niveau motorolie
  • Controle en bijvulling ruitenwisser- en koelvloeistof
  • Controle en afstellen van bandenspanning

Vraag uw garagist naar de complete lijst