Stress overboord!

Stress overboord!

Het heeft weinig zin drie minuutjes te winnen door van rijstrook te veranderen bij de minste vertraging. U druk maken bij situaties die u toch niet in de hand hebt, zoals een onverwachte omleiding, brengt ook niets op. Vergeet niet: u bent met vakantie en een chauffeur met stress is geen goede chauffeur!

Volle zon onderweg

In de zomer kunnen de temperaturen tot ongekende hoogten stijgen. Om de hitte te bestrijden en waakzaam te blijven achter het stuur, rijdt u het best in zo goed mogelijke omstandigheden. Vermijd dus een oververhitte auto en zorg voor zonneschermen om uw kinderen en/of huisdieren uit de zon te houden. En drink ongesuikerde frisdranken of water om regelmatig te hydrateren. 

Tip: Wacht niet met drinken tot u dorst hebt, want dan is uw organisme al gedehydrateerd. Dit geldt vooral voor kinderen en ouderen. En hoeven we nog te vermelden dat alcohol uit den boze is? In de eerste plaats voor de chauffeur, maar ook medepassagiers maken het best niet al te bont.

Onderhoud uw airco

Bent u van plan om deze zomer permanent de airco te gebruiken? Laat uw airconditioning nakijken voor u vertrekt. Het zou kunnen dat de filter schimmels of bacteriën bevat. Dat kan geurtjes of allergische reacties veroorzaken tijdens de reis. Bij slecht functioneren kan uw airco ook de motor extra belasten en uw verbruik de hoogte in jagen. Een kapotte airco kost geld. Deze controle is dus geen overbodige luxe, maar wordt zelfs aanbevolen om de twee jaar. Laat uw airco dus nakijken bij Midas voor u de valiezen vult!

Tip: Overlaad de airco niet en zet de ventilatie eerder op ‘circulatie’ dan op ‘verse lucht’. Zet de airco ook niet te koud. U wilt toch niet met een verkoudheid in de zon zitten?