1. Belangrijke documenten

1. Belangrijke documenten

Evident, denkt u. Maar u zal niet de eerste zijn die zonder identiteitskaart, rijbewijs of paspoort aan de grensovergang staat. Of nog erger: zonder reservatiedocumenten in uw hotel!

2. Geldriem

Hierin kan u meteen de bovenstaande documenten veilig in wegstoppen. Met een geldriem bewaart u uw belangrijke zaken dicht bij u zonder dat het opvalt. Lekker veilig dus.

3. Reisverzekering

Hebt u medische bijstand in het buitenland? Vergeet dan zeker uw bijstandskaart niet mee te nemen. Een bezoekje aan uw mutualiteit is daarvoor vaak al genoeg.

4. EHBO-kit

Ja, u bent verplicht om een EHBO-kit in de wagen te hebben. Maar zit daar wel alles in voor moest het dan toch fout lopen? Er bestaan bovendien handige EHBO-kits op zakformaat om akkefietjes de wereld uit te helpen als u niet in de buurt van uw wagen bent.

5. Reservebril of extra paar lenzen

Neen, in die EHBO-kit zit geen middeltje tegen gebroken brilglazen of verloren lenzen. Neem dus het zekere voor het onzekere en zorg voor een visueel plan B! En vergeet niet: in sommige landen bent u verplicht steeds een reservebril in uw wagen te hebben

6. De juiste kledij

Natuurlijk neemt u kleren mee op vakantie. Maar denk eraan dat u bij het betreden van bepaalde kerkjes of andere historische plaatsen soms uw armen en benen moet bedekken. Sommige restaurants hebben ook een dresscode: neem dus ook een wat meer “geklede” outfit mee.

7. Regenjas en paraplu

Het regent volgens u nooit in Spanje? Denk dan maar nog eens na! Wedden dat Murphy u in strandoutfit net dan op een flinke plensbui trakteert? Die paraplu komt trouwens ook erg van pas als er nergens schaduw te vinden is!

8. Stroomadaptor

Controleer voor u vertrekt welk stekkersysteem uw bestemming gebruikt. In sommige landen hebt u een adaptor nodig om uw elektrische toestellen te laten werken.

9. Antibacteriële gel

Onderweg met de wagen hebt u niet altijd toegang tot (proper) water. Neem daarom een kleine hoeveelheid antibacteriële gel mee. Daarmee wast u uw handen in één-twee-drie en dat zonder water.

10. Krant

Waarom laat u uw krant niet gewoon op uw vakantiebestemming toekomen? De meeste kranten bieden deze dienst aan. Of laat uw abonnement gewoon even pauzeren. Een eenvoudig telefoontje naar de consumentendienst volstaat hiervoor meestal.