1. Maak uw auto klaar voor het najaar

1. Maak uw auto klaar voor het najaar

Maak niet alleen de boekentassen, maar ook uw auto klaar voor de septemberdrukte. Uw banden, remmen en ruitenwissers krijgen het in het najaar weer nét iets harder te verduren. Bij Midas kijken we ze gratis voor u na. Is uw wagen stilaan aan een onderhoud toe? Niet uitstellen: kom langs en kies voor een van onze voordelige onderhoudsforfaits.

2. Check zitjes, gordels en airbags

Kinderen kleiner dan 1,35 m moeten in België in een baby- of kinderzitje vervoerd worden. De Belgische wetgeving laat toe dat grotere kinderen, zowel voor- als achterin, met de veiligheidsgordel worden vastgeklikt. Onthoud wel dat kinderen altijd veiliger zitten op de achterbank. Daar is de kans op verwondingen bij een ongeval heel wat kleiner. Reist de allerkleinste mee? Snoer het babyzitje dan tegen de rijrichting in vast op de achterbank. Zo voorkomt u de impact van openklappende airbags bij een botsing.
Meer tips om veilig te rijden met kinderen aan boord? Download de infobrochure van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid.

Niet vergeten: in de buurt van scholen is de maximumsnelheid 30 km/u.

3. Zorg voor veilig in- en uitstappen

Brengt u uw kinderen met de wagen naar school? Laat ze dan altijd in- en uitstappen aan de kant van het trottoir. Is het aan de schoolpoort te druk om te parkeren? Rij dan liever een beetje verder in plaats van in een dubbele rij te gaan staan. Zo kunnen uw kinderen veilig uitstappen én leren ze meteen dat de kortste weg niet noodzakelijk de veiligste is.

4. Let extra op voetgangers en fietsers

Verkeersregels of niet: kinderen blijven kinderen. Ze kunnen dus wel eens onvoorspelbaar uit de hoek komen als ze te voet of met de fiets onderweg zijn. Matig daarom uw snelheid in de buurt van scholen en rijd extra alert. En vooral: zorg dat u altijd tijdig kunt stoppen. Laat uw remmen jaarlijks gratis controleren en kies voor banden met een stevige grip bij droog én bij regenweer.

5. Ga ontspannen op weg

Verliep het onbijt en het aankleden van de kids niet echt vlot vanochtend? Hou het hoofd koel. Sta morgen iets vroeger op en bouw een buffer in, zodat u zich niet hoeft te haasten.

Zorg er ook voor dat u helder ziet door ruiten en in spiegels. Perfect werkende ruitenwissers maken het rijden een stuk comfortabeler en veiliger. Ze helpen u om andere weggebruikers tijdig op te merken en ongevallen te vermiden. Uw beste garantie op een veilige rit!