Autovakanties

Autovakanties

In de meeste gevallen vertrekken ze richting het zonnige zuiden en dat betekent al snel een retourtje van minstens 2000 kilometer met een volgeladen wagen. Een veel zwaardere belasting voor uw wagen dan hij gewoon is in het dagelijkse woon-werkverkeer. Een preventieve Zomercheck-up om pech onderweg te voorkomen is daarom zeker geen overbodige luxe.

Pech Onderweg?

Niets is vervelender dan een defecte wagen op weg naar uw vakantiebestemming. Uw planning wordt overhoop gehaald. En de prijs die u betaalt bij buitenlandse garages kan serieus oplopen. Een regelrechte aanslag op uw vakantiebudget dus. Reden te meer om enkel met een goed onderhouden wagen op vakantie te vertrekken!

Waarop moet u letten?

De staat van uw banden is sowieso een eerste aandachtspunt. Extra belasting en hogere snelheden vragen om een aangepaste bandenspanning. Banden die versleten zijn of onvoldoende op spanning gebracht, zijn ronduit gevaarlijk. Doet u zelf een check-up, controleer dan zeker ook het oliepeil, en vul de koel- en ruitenwisservloeistof bij. Vergewis u er van dat de ruitenwissers goed werken bij een zomers hitteonweer. En test of alle lichten naar behoren werken. Aangezien uw batterij en remmen het extra te verduren krijgen, worden die het best ook nagekeken op slijtage. Ten slotte is de airco niet alleen een comfortitem, hij komt ook uw veiligheid en gezondheid ten goede. Een slecht onderhouden airco kan immers in een broeihaard van bacteriën ontaarden. En een frisse automobilist is een betere chauffeur!

Het is stukken voordeliger om de herstelling van een mankement hier in België te laten uitvoeren voor u vertrekt

Zomercheck-up bij Midas

Om onze klanten een duwtje in de goede richting te geven biedt Midas tijdens de zomermaanden een volledige Zomercheck-up aan. Wat is daarbij inbegrepen? Een controle van de staat en druk van de banden plus de afstelling ervan, controle van het oliepeil, controle van de airco, bijvullen van de koel- en ruitenwisservloeistof, controle van de ruitenwissers, de verlichting, de remmen en de batterij.

 Een afspraak is hiervoor niet nodig. Is uw auto volledig in orde, dan kan u met een gerust geweten op reis vertrekken. Ontdekken we door de check-up toch een mankement? Dan is het sowieso stukken voordeliger om de herstelling hier in België te laten uitvoeren voor u vertrekt, in plaats van onderweg, ergens langs de autoroute du soleil.