Wat komt er dan zoal aan het licht?

Wat komt er dan zoal aan het licht?

Van Maerle antwoordt geruststellend: “Ach, met de meeste moderne wagens valt dat eigenlijk goed mee. Mogelijke mankementen van batterij, ontsteking of gloeibougies hebben zich meestal al in de winter voorgedaan. In mijn ervaring zijn het vooral de uitlaat, de schokdempers en ook wel sommige delen van het remsysteem die te lijden hebben gehad van het strooizout. Indien nodig zijn die belangrijke herstellingen hier snel gefikst.”

En wat gebeurt er nog?

“Algemeen nazicht is bij zo’n eerste lentebeurt van groot belang, maar wij stemmen ook de conditie van de wagen weer af op het nieuwe seizoen… dat maakt het rijplezier merkbaar groter” weet de Midas garagist, “De verschillende niveaus, de staat van de ruitenwissers en sproeistof, het terug monteren van de zomerbanden, en een algemeen nazicht van de motor… ach, het is onze gewoonte om al die punten even te overlopen. Het meeste is trouwens voorzien in ons onderhoudstarieven. Veel mensen vragen ons ook de airco klaar te maken voor de warmere dagen. Indien er bijkomende aandachtspunten zijn, overleggen we altijd eerst met de klant."

Dus verrassingen zijn uitgesloten?

Van Maerle glimlacht: “De grootste verrassing is het soepele rijgevoel na het nazicht. De klant voelt echt dat wij de winterstroefheid uit zijn auto hebben gehaald. Bovendien is het daarbij een hele geruststelling dat alle vitale onderdelen weer optimaal functioneren. Dat verhoogt niet alleen de veiligheid en het comfort onderweg, maar vermindert ook nog eens het brandstofverbruik.”
De Midas-vakman kijkt tevreden naar zijn werkplaats, ook hier wordt alles weer opgeruimd voor de nieuwe lente. “Ik ben blij dat de winter ook niet meer in onze garage zit,” besluit hij, “werken met al die sneeuw en vrieskou was niet altijd aangenaam. Wij geven onze klanten liever een warm onthaal.”