Distributie-wat?!

Distributie-wat?!

De distributieriem is een belangrijk onderdeel van uw motor. Deze is naast de aandrijving van de nokkenassen, verantwoordelijk voor het op tijd openen en sluiten van de motorkleppen. Het zorgt vaak ook voor de aandrijving van uw olie-, brandstof- en waterpomp. En net omdat deze riem zo’n zware en intensieve taak vervult onder de motorkap treedt er na een bepaalde tijd slijtage op.

Vervangen volgens de constructeursnormen

Vermogensverlies, hoger verbruik, mechanische schade met dure reparatiekosten,… Dit zijn maar enkele van de nare gevolgen dat rijden met een slecht werkende of versleten distributieriem veroorzaakt. In sommige gevallen ontstaat er zelfs een breuk met een total loss van de motor tot gevolg. Daarom is het belangrijk om uw distributieriem regelmatig te laten nakijken en zeker te laten vervangen volgens de normen van uw autoconstructeur.

Midas biedt 1 jaar garantie op de vervanging van uw distributieriem

Midas engageert zich

Waarom voor Midas kiezen om uw distributieriem te vervangen? Naast de uitstekende service beschikken wij over de juiste know-how en onderdelen voor zowat elk  automerk. Bovendien vervangen wij naast de distributieriem ook de nodige toebehoren zoals de waterpomp, de spanrol, de meelooprollen en de alternatorriem. En dit alles mét een garantie van 1 jaar, op voorwaarde dat de aanbevolen vervangingsmomenten van de constructeer nageleefd worden.