op1-22-tenor3-banners-landingpage-desktop-nl-57

CONTINENTAL 255/55R19 W CONTI CROSSCONTACT LX XL

De sterke punten van dit product :
- Goed algemeen gedrag
- Uitstekende remprestaties
- Goede bescherming tegen aquaplaning
zomerband
european union flag
ENERG
Continental
255 55 19 111 W
C
energy
A
B
C
D
E
tire rain
A
B
C
D
E
Eenheidsprijs :
€173.66
Waarvan €4.77 milieubijdrage.
2
Montage : eenheidsprijs
Montage + Uitbalanceren + Bandenventiel
€25.50

Technische eigenschappen

Gebruik
Een « zomerband » die zeer comfortabel is op licht bochtige wegen en paden. Met de ContiCrossContact LX band kunnen 4x4 SUV’s een zeer aangename en geruststellende rijervaring bieden. Het heeft een uitstekende handling, blijft stabiel en biedt een goede bescherming tegen aquaplaning op nat wegdek.
Eigenschappen
De ContiCrossContact LX band is een zomerband die op SUV’s en 4x4 past. Het is ontworpen voor het rijden op voornamelijk wegen en « off-road » paden die niet al te moeilijk zijn. Het heeft het voordeel dat het een hoog rijcomfort biedt. De loopvlakstructuur is ontworpen om optimale veiligheid te bieden. Een asymmetrisch design met 4 bredere zijkanalen. Het water wordt systematisch afgevoerd via deze talrijke groeven, steentjes worden niet opgenomen in de band, en het contact van het rubber met het asfalt blijft te allen tijde behouden. De uitstekende grip van de band zorgt voor een hoog veiligheidsniveau :aquaplaning is beperkt, de remeigenschappen zijn goed en het evenwicht is verzekerd. De ContiCrossContact LX band heeft een versterkt, stijver flankdesign, dat zorgt voor een uitstekende handling en een nauwkeurige stuurrespons en een erg goede koersstabiliteit. De ContiCrossContact LX band werd in 2006 door het tijdschrift Autobild erkend als « voorbeeldig »; en meer bepaald voor zijn stuurprecisie op droge wegdek. De band is verkrijgbaar in 3 diameters (R16’’, R17’’ en R18’’) en in 2 maten voor elk van hen. De meeste bieden een optionele versterkte belastingsindex (« XL » of « SL ») en 2 ervan hebben een extra velgbescherming (« FR »).
Sterke punten
- Goed algemeen gedrag
- Uitstekende remprestaties
- Goede bescherming tegen aquaplaning
Het advies van Midas
Een band die goed geschikt is voor SUV’s en 4x4. Het is zeer geschikt voor avontuurlijke ritten, maar niet voor sportieve prestaties. Het is een geruststellende band omdat het stabiliteit biedt en goed remt.
Commerciële merk
Continental
Profiel van de band
CCROSCOLX
Breedte van de band
255
Hoogte van de band
55
Diameter (in inches)
19
Laadindex van de band
111
Snelheidsindex van de band
W
XL
Ja
Runflat
Nee
Seizoen
zomerband