Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik van cookies om je inhoud en diensten aan te bieden die zijn afgestemd op je interesses.

banner_purchase-guides

De rol van een Airco in perfecte staat


Zowel ’s zomers als ’s winters is airco onmisbaar in uw wagen: om je koel te houden als de thermostaat omhoog gaat, en op koude dagen helpt ze uw voorruit te ontwasemen.


TEKENEN VAN SLIJTAGE / RISICO'S


  • Elke jaar ontsnapt 20% van het koelgas uit het aircocircuit.
  • Er zijn verschillende waarschuwingssignalen dat je airco versleten is: panne, onvoldoende koude temperaturen, slechte geuren, verhoogd verbruik van je voertuig...
  • Een slecht onderhouden airco brengt verschillende risico's met zich mee; naast overconsumptie van je voertuig, zal de lucht die wordt aangevoerd van veel slechtere kwaliteit zijn. Om de lucht die uit je airco komt gezond te houden, kan je de airco best enkele minuten vóór het einde van je rit uitzetten. Zo krijgt het vocht binnenin de tijd om te verdampen en ontwikkelen zich minder geurtjes en bacteriën. Onzuiverheden in de lucht vermijden? Denk eraan om tijdig de pollenfilter te (laten) vervangen.


ONS DESKUNDIG ADVIES


Laat elk jaar een controle uitvoeren en je pollenfilter vervangen.

Laat elke 2 jaar, het aircocircuit onderhouden.

Laat elke 4 jaar, de droogfilter vervangen.


Het aircosysteem juist gebruiken :

  • In de zomer : Open de ruiten wanneer de auto in de zon heeft gestaan en zet de ventilatie op middelhoge snelheid met ingeschakelde airconditioning. Wanneer de te warme lucht eenmaal is afgevoerd, kan je het best de ruiten sluiten en enkele minuten de luchtrecirculatie laten functioneren. Zo koelt het interieur sneller af.
  • In de winter : Gebruik je klimaatregeling en stel de temperatuur in met de bedieningselementen van het verwarmingssysteem. De airconditioning onttrekt vocht aan de lucht en zorgt voor een snelle ontwaseming van de ruiten.


VERSCHILLENDE TIPS EN TRICKS OVER AIRCO:


Het belang van het jaarlijks airco onderhoud

5 tips om het maximum uit je aircosysteem te halen

Zorg voor de juiste temperatuur in je wagen

Het airco onderhoud ontleed


ONZE PRODUCTAANBEVELING


Om de airco van je voertuig zo efficiënt mogelijk te onderhouden, biedt Midas je 3 forfaits :

Air Clean

Airco Bijvulling

Airco Onderhoud