“Wie alert blijft voor de signalen van een wegdek in slechte staat, vermijdt makkelijker schade en ongevallen.”

Risico op schade en ongevallen

Ondanks de inspanningen van het departement Mobiliteit en Openbare Werken, verkeren onze wegen in slechtere staat dan die van Frankrijk, Duitsland of Nederland. Kuilen, vorstschade, steentjes zorgen niet alleen voor schade aan uw banden, velgen of schokdempers. Een wegdek in slechte staat zorgt ook nog eens voor meer ongevallen.

“Diepe putten in de weg zorgen voor te grote schokken waardoor uw schokdempers sneller verslijten”

Slijtage schokdempers

Een gat of een kuil in de weg, kan een lekke band als gevolg hebben. Maar het is ook heel slecht voor uw schokdempers. Samen met de ophanging zorgen uw schokdempers voor het continu contact van de wielen met het wegdek. Daardoor is een goede grip van de banden en stabiliteit mogelijk. Te diepe putten in de weg zorgen voor te grote schokken waardoor uw schokdempers sneller verslijten.

Hoe merkt u dat uw schokdempers verslijten?

Als uw schokdempers aan vernieuwing toe zijn, brandt er helaas geen verklikkerlichtje. Toch zijn er heel wat symptomen die een belletje laten rinkelen: 

  • uw auto duikt steeds dieper naar voor bij het remmen 
  • minder controle in de bochten evenals tijdens kritiek afremmen
  • ongelijke slijtage van de banden
  • olielekkage uit de schokdempers
  • verlengt de remafstand van de wagen door verkeerde interpretatie van het ABS-systeem …

Hoe voorkomt u autoschade?

Schade aan de weg of slecht winterweer zijn factoren die u als bestuurder niet in de hand hebt. Midas vertelt u wat u wel kan doen om autoschade én ongevallen te vermijden.

Pas uw rijstijl aan

Bij druk verkeer kunt u sommige gaten in de baan onmogelijk vermijden. Daarom is het aangewezen om minder snel te rijden, meer afstand te houden tot uw voorganger en alert te zijn voor onvoorziene situaties. Hou ook rekening met borden waarop staat ‘wegdek in slechte staat’.

Stel uw controle niet uit

Hebt u de indruk dat uw auto één van de bovengenoemde symptomen van schokdemperslijtage vertoont? Neem geen risico en kom langs bij uw Midas-garagist voor een gratis visuele controle van uw schokdempers. Een afspraak maken hoeft niet.

Waar is de dichtstbijzijnde Midas-garage?