Mag uw auto nog binnen?

Mag uw auto nog binnen?

Of uw auto de lage-emissiezone binnenmag, hangt af van zijn euronorm. Dat is een cijfer dat vermeld staat op het inschrijvingsbewijs van uw auto. Hoe hoger het cijfer, hoe minder uw auto vervuilt. Vanaf februari 2017 mogen dieselwagens zonder euronorm, of met Euronorm 1 en 2 de Antwerpse zone niet meer binnen. Wagens met Euronorm 3 moeten een roetfilter hebben om kosteloos binnen te mogen.

“Met een roetfilter in de uitlaat worden roet en fijne stofdeeltjes eenvoudig verwijderd.”

Waarom kiezen voor een roetfilter?

Door een onvolledige verbranding van dieselbrandstof ontstaan roetdeeltjes en fijne stofdeeltjes. De uitstoot hiervan is heel schadelijk voor de gezondheid. Met een roetfilter in de uitlaat worden roet en fijne stofdeeltjes eenvoudig verwijderd. Sinds 1 januari 2011 is deze filter verplicht bij nieuwe dieselwagens. Voor wagens die ouder zijn voorziet de overheid een premie tot € 600 om een roetfilter te laten inbouwen.

Wees voorbereid!

Rijdt u regelmatig door de Antwerpse binnenstad of naar Linkeroever? Neem dan uw voorzorgen. Alleen als uw auto aan bepaalde normen voldoet, mag hij de lage-emissiezone in vanaf 1 februari 2017. Zoniet, krijg u een boete. Komt u vaak in Gent of Brussel, of bent u gewoon bezorgd om het milieu? Wacht dan niet langer. Laat nu al een roetfilter installeren, want we hebben allemaal baat bij minder stof en roet in de lucht.”

Midas Paleisstraat in de lage-emissiezone

Eén van onze Midas-garages ligt midden in de Antwerpse lage-emissiezone. Komt u met uw wagen naar de Paleisstraat in Antwerpen? Dan moet u straks rekening houden met de voorgeschreven normen. Nog vragen over LEZ? Neem een kijkje bij deze veelgestelde vragen.