webp

Deskundig
Advies
AIRCO

webp

5 TIPS OM HET MAXIMUM UIT UW AIRCOSYSTEEM TE HALEN


Wie kan zich nog een auto zonder airco inbeelden? Tijdens zinderende zomerdagen schakelt u even uw aircosysteem in en als bij toverslag geniet u van een heerlijke zomerbries in uw wagen. Maar is het wel zo eenvoudig? En gebruikt u uw aircosysteem wel op de juiste manier?


1. HAAL DE HITTE UIT UW WAGEN


Probleem: u stapt in een verschroeiend hete wagen. Hoe krijgt u die het snelst lekker fris? Open eerst alle ramen. Vervolgens schakelt u uw airco in en zet u de ventilator op circulatiestand. Is de grootste hitte uit uw wagen? Sluit de ramen weer en schakel de luchtcirculatie uit.


2. HOU DE BINNENTEMPERATUUR OP PEIL


De grootste fout die gemaakt wordt met de temperatuurregeling is overcompensatie. Velen zetten op warme dagen het aircosysteem op de koudste stand en schakelen het uit van zodra het te fris wordt. Deze methode is niet efficiënt en bovendien slecht voor de gezondheid. Beter is de gewenste stand op voorhand in te stellen of te benaderen om zo de temperatuur op peil te houden


3. HOU REKENING MET DE BUITENTEMPERATUUR


Op tropische dagen kan een wagen met een aircosysteem een welgekomen toevluchtsoord zijn. Maar opgelet: zorg ervoor dat het verschil tussen de binnen- en de buitentemperatuur niet te groot is. Deze mag maximaal 6 à 7 graden lager liggen dan de buitentemperatuur. Gewoonlijk is 21 graden een temperatuur die als ‘aangenaam’ ervaren wordt.


"Schakel uw aircosysteem uit op een vijftal minuten

van uw eindbestemming."


4. SCHAKEL TIJDIG UIT


Bent u op een vijftal minuten van uw eindbestemming? Schakel uw aircosysteem dan maar gerust uit. Zo went uw lichaam zich rustig terug aan wat warmere temperaturen en vochtigere lucht en is de schok niet te groot als u uit uw wagen stapt. Bovendien voorkomt u hiermee onaangename geurtjes in uw auto omdat de condens in uw aircosysteem kan opdrogen vooraleer de auto uitstaat, en schimmels en bacteriën in een droog systeem geen kans krijgen om te ontwikkelen.


5. GEBRUIK UW AIRCO NIET ENKEL IN DE ZOMER


Zoals talrijke andere onderdelen van uw wagen is het belangrijk om uw aircosysteem regelmatig even in te schakelen. Zo voorkomt u dat afdichtingen uitdrogen en bent u zeker dat uw airco steeds vlot blijft werken. De beste manier dus om herstellingen en extra kosten te vermijden. Wist u trouwens dat het aircosysteem de ideale manier is om uw ramen te ontwasemen, zelfs in de winter?


Terug naar Prestatie Airco

Terug naar Deskundig advies Airco