De rol van de batterij


Wanneer de temperatuur sterk daalt of zelfs wanneer de thermometer sterk stijgt, is de batterij cruciaal voor het goed starten van je auto. Ze zorgt ook voor de permanente voeding van alle elektronische componenten van je wagen (boordcomputer, scherm, alarm, enz.) en vult de energie van de alternator aan.


TEKENEN VAN SLIJTAGE / RISICO'S


Het is moeilijk om te merken dat je batterij toe is aan vervanging. Volgende tekenen, kunnen je echter wel waarschuwen op de noodzaak om je batterij te vervangen :

- Je auto start niet of moeilijk

- Sommige elektronische onderdelen lichten niet meer op

- Je batterij is onlangs nog in panne gevallen

- De batterij loopt na een periode zonder gebruik van de auto sneller leeg dan verwacht


Extreme temperaturen hebben gemakkelijker invloed op je batterij. Een auto die te lang aan kou en wind wordt blootgesteld, versnelt de kwetsbaarheid van de batterij. Omgekeerd zal een te hete batterij, gekoppeld aan airconditioning op vol vermogen, meer kans hebben om in panne te vallen.


ONZE DESKUNDIGE ADVIEZEN


De levensduur van een batterij varieert tussen gemiddeld 4 en 5 jaar en hangt af van het type en het merk van de batterij.

Wat aandacht voor je batterij en het elektrisch circuit kan veel onverwachte winterpannes helpen voorkomen. Vooral bij een koude start. Een controle van de staat van de batterij is een eerste vereiste. Dit geldt ook voor de zogenaamde onderhoudsvrije batterijen.

De batterij moet droog en proper zijn en ze moet goed vaststaan. Verder kunnen de aansluitklemmen oxideren, waardoor de prestaties van de batterij afnemen. Zowel bij belasting als bij het opladen. 


LEES ONZE VERSCHILLENDE TIPS EN TRICKS OVER DE BATTERIJ


Wat doet de zomer met je autobatterij?

Bescherm je autobatterij

10 tips om een platte batterij te vermijden

Nazicht batterij voorkomt problemen


ONZE PRODUCTAANBEVELING


Er zijn een aantal bijzondere overwegingen bij het kopen van een nieuwe batterij. Vraag online een offerte aan of vind al onze informatie over ons assortiment batterijen.Wil je in realtime op de hoogte zijn van de laadtoestand van je batterij ? Dankzij de installatie van de geconnecteerde box en de Midas Connect-app, vermijd je onaangename verrassingen !

Ontdek Midas Connect