WAT DOET DE ZOMER MET UW AUTOBATTERIJ?


Zomerse hitte is heel nadelig voor uw autobatterij. Naarmate de temperatuur oploopt, moet de batterij sneller en intensiever werken. Soms raakt ze zelfs oververhit en begeeft ze het. Hoe dit komt, leggen we uit in dit artikel. En we geven tips om het te vermijden.


HARD LABEUR VOOR UW ACCU


Maakt u veel korte ritten of staat u veel stil met de wagen (vb. in de file), dan stijgt het kwik en raakt uw auto oververhit. De temperatuur onder de motorkap kan heel hoog oplopen, net als die van het dashboard en het stuur. En hoe meer uw auto opwarmt, hoe meer de airco-installatie op volle toeren moet draaien. Dat is nadelig voor uw accu. Want de airco-installatie is in belangrijke mate afhankelijk van de batterij.

 

ENERGIEVERSLINDERS IN DE WAGEN


Daarnaast zijn er nog heel wat andere factoren die belastend zijn voor uw batterij. De elektronische snufjes in moderne wagens vragen bijvoorbeeld heel veel stroom. Ook de radio, de koelbox die aangesloten wordt op de batterij én de boordcomputer die we op reis niet kunnen missen, zijn heel belastend.


BESPARINGSTIPS VOOR UW BATTERIJ


Hebt u deze zomer enkele leuke autotrips gepland? Denk dan af en toe eens aan uw batterij! Enkele tips:

  • Vermijd files en lang stilstaan.
  • Leg een zonnescherm op de voorruit.
  • Bedek uw dashboard en stuur met een handdoek.
  • Zet even de deuren van de auto open voor u start. (Zo belast u de airco-installatie minder.)
  • Zet bij grote hitte eerst de ramen open voor u de airco aanzet.
  • Laat het contact niet aanstaan om naar de radio te luisteren.
  • Laat het contact niet aanstaan om de koelbox te laten werken.


PROBLEMEN VERMIJDEN? KOM TIJDIG OP BATTERIJCONTROLE!


Bij een preventieve controle van uw batterij en laadcircuit voorkomt u het risico op startproblemen en pannes. De Midas-vakman kan bovendien voorspellen of uw batterij last zal ondervinden bij hoge zomerse temperaturen. Hij controleert met moderne diagnoseapparatuur de inwendige toestand van de batterij, en ook de laadinstallatie. Een batterijcontrole voor u op reis vertrekt, is dus absoluut geen overbodige luxe!


Terug naar Prestatie Batterij

Terug naar Deskundig advies Batterij