WAAROM KIEZEN VOOR WINTERBANDEN?


Winterbanden zijn meestal te herkennen aan een markering bestaande uit een sneeuwvlok in een berg die “Snowflake 3 Peak Mountain (3PMSF)” wordt genoemd.De juiste banden hebben in het juiste seizoen is essentieel. Tussen oktober en mei, kan de buitentemperatuur dalen tot onder de 7°C. Bij deze temperatuur, verliezen je zomerbanden hun grip. Aan de andere kant, zijn winterbanden gemaakt van een rubbermengsel dat hen in staat stelt om flexibel te blijven bij lage temperaturen. Bovendien zorgen winterbanden in geval van sneeuw of ijzel voor een betere grip op de weg.Met winterbanden kan je ook de benodigde remafstand verkleinen als de weg besneeuwd is. Bij een snelheid van 50 km/u, op een besneeuwde ondergrond, is de remafstand van een voertuig met zomerbanden immers 30m langer dan die van een voertuig met winterbanden.

Winterbanden verhogen de weerstand tot aquaplaning. Ze zijn immers ontworpen om een snellere afvoer van water, modder en sneeuw mogelijk te maken.


Vergeet niet de slijtage-indicator van je winterbanden te controleren, boven 4 mm slijtage, zal het water niet goed afvloeien en zullen de voordelen van je winterbanden verminderen.


Opgelet, in het voorjaar, kan de remafstand van winterbanden 10% groter zijn dan die van zomerbanden. Dus als de lente terugkomt, ga dan zeker terug naar je Midas garage om je banden om te wisselen.


ONZE PRODUCTAANBEVELING


Vraag je Midas vakman om advies of maak online een offerte en klik op "Hulp nodig". We zullen zeker een oplossing vinden !

Ontdek ons gamma autobanden op onze pagina "Prestaties".