webp

Deskundig Advies
BATTERIJ

webp

10 TIPS OM EEN PLATTE BATTERIJ TE VERMIJDEN


Laat je batterij checken

Vermijd pannes en startproblemen door je batterij tijdig te laten nakijken. Maak online een afspraak in je dichtstbijzijnde garage.

>> Maak een afspraak


Zonder problemen de baan op geraken? Dan heeft uw wagen een batterij nodig die voor meer dan 75 % geladen is. Op hete zomerdagen of koude winterdagen is dat niet altijd evident. En dan valt uw wagen soms in panne … Hoe kan u dat voorkomen?


ALGEMEEN


Eigenlijk is er maar één gouden regel: laat uw batterij tijdig nakijken. Een autobatterij gaat gemiddeld 4 jaar mee, afhankelijk van het type en gebruik. Maar een jaarlijkse controle bij uw Midas-garage is zeker een must. Daarnaast kunnen ook onderstaande 10 tips heel wat problemen voorkomen.

 

1. Schakel bij het starten alle extra stroomverbruikers uit: gps, verwarming, airco, radio, koelbox … Start eerst en steek dan pas ook de lichten aan.

2. Duw bij het starten uw ontkoppelingspedaal in zonder gas te geven.


EXTRA BATTERIJTIPS VOOR DE WINTER


Koude temperaturen verminderen het vermogen van de batterij. Daardoor laadt uw batterij minder snel op. Een zwakke of oude batterij bezwijkt dan ook dikwijls bij de eerste winterprik. Wat kunt u nog meer doen tijdens de winter?

3. Hebt u een iets oudere wagen? Steek dan bij winterkoude eerst uw koplampen even aan alvorens te starten. Zo activeert u een ‘slapende’ batterij.

4. Parkeer de wagen (indien mogelijk) op een beschutte plaats. Geen garage? Plaats uw auto dan zoveel mogelijk uit de wind.

5. Rij niet te veel korte afstanden na elkaar. Die volstaan niet om de batterij op te laden, integendeel: ze putten uw batterij alleen maar uit.

6. Zet de achterruitontdooiing uit, als uw ruit ontdooid is.

7. Laat uw wagen nooit warmdraaien. Dat is niet alleen slecht voor het milieu. U verspilt er ook heel wat brandstof door en het laadt uw batterij niet op.


"Startkabels kunnen de gevoelige elektronica

van uw wagen beschadigen."


VOORKOM STARTPROBLEMEN IN DE ZOMER


Ook op hete dagen kampen veel chauffeurs met batterijproblemen. Want als de temperatuur oploopt, moet de batterij veel sneller en intensiever werken.

Nog altijd geen succes? Vergeet niet:

8. Doe een paar korte startpogingen in plaats van één lange. Want dat kan de doodssteek betekenen voor uw batterij.

9. Gebruik geen startkabels. Tegenwoordig bevatten wagens veel gevoelige elektronica die u door het gebruik van startkabels kan beschadigen.

10. Investeer in een goede batterijlader, afgestemd op uw wagentype. Zo kunt u uw auto extra opladen tijdens het weekend of op extreem warme of koude dagen.


Kom nu langs voor een preventieve batterijcontrole.


Terug naar Prestatie Batterij

Terug naar Deskundig advies Batterij