De winter stelt uw wagen zwaar op de proef. Ook als het niet vriest of sneeuwt. De batterij is een van de meest kwetsbare punten van uw auto in de winter. Door de kou vermindert niet alleen haar vermogen, ook het opladen verloopt een stuk moeilijker. Vooral oudere batterijen laten het bij winterse temperaturen al eens afweten. Om te voorkomen dat u autopech krijgt door een tegensputterende batterij, geeft uw Midas-specialist u graag enkele tips…
Hebt u een garage of een carport? Parkeer uw wagen zoveel mogelijk daar wanneer het vriest. Zo schermt u uw wagen af van kou en wind, wat de temperatuur van uw batterij niet al te sterk doet dalen.
Korte ritten zijn schadelijker voor uw autobatterij dan u zou denken. De batterij komt niet voldoende op temperatuur en ze wordt slechts beperkt opgeladen. En dat kan er na verloop van tijd voor zorgen dat u autopech krijgt.
Ontsteek, vooraleer te starten, uw koplampen enkele seconden om uw autobatterij rustig te laten ontwaken. Deze handeling zorgt ervoor dat de batterij een iets hoger vermogen kan afleveren. Doof evenwel uw lichten tijdens het starten. Bij moderne wagens gebeurt dit meestal wel al vanzelf.
Zorg ervoor dat energieverslindende functies zoals verwarming, ventilatie, radio of gps uitgeschakeld zijn tijdens het starten.
Bij het opstarten houdt u de koppeling best ingedrukt. Lukt het starten niet meteen? Forceer dan zeker de startmotor niet. Onderneem liever een paar korte startpogingen na elkaar.
Afhankelijk van het type en het gebruik, gaat een autobatterij gemiddeld 4 jaar mee. Merkt u dat uw batterij aan kracht verliest? Laat ze dan tijdig nakijken en zo nodig vervangen, liefst nog vóór de eerste
Na een snelle check-up van uw autobatterij ziet uw Midas-garagist meteen of ze het kan laten afweten bij lage temperaturen. Kom dus snel even langs voor een preventieve batterijcontrole en voorkom winterse autopech.
Terug naar Prestatie Batterij
Terug naar Deskundig advies Batterij