NAZICHT BATTERIJ VOORKOMT PROBLEMEN


De batterij is het kloppende hart van uw wagen. Ze voorziet heel wat onderdelen van stroom en daar wilt u op vertrouwen. Of het nu warm of koud is, want beide weersomstandigheden zijn even belastend voor uw autobatterij. Ontdek daarom het belang van een preventieve controle.


"Wist u dat bijna de helft van alle

auto-onderdelen elektriciteit van uw batterij gebruiken?"


ONTDEK HET BELANG VAN DE BATTERIJ


Dat de batterij ervoor zorgt dat uw auto start, weet u natuurlijk. Denk maar aan de verlichting, autoruitverwarming of de detectoren, maar ook de radio, het navigatiesysteem en ABS werken niet zonder een degelijke autobatterij. Hierdoor varieert de levensduur van uw batterij tussen vier en vijf jaar, maar kan deze ook sneller uitgeput raken.


CONTROLEREN IS NOODZAKELIJK


Wilt u graag de levensduur van de batterij van uw wagen verlengen? Dan geven we hieronder graag drie goede redenen om uw batterij te laten controleren.


1) U voorkomt autopech! Helaas kiest u niet zelf wanneer u in panne valt. Vaak gebeurt het op een ongepast moment en zorgt het achteraf nog voor heel wat praktische problemen en rompslomp. Dankzij deze tips kan je gelukkig ook heel wat problemen zelf vermijden.


2) U vermijdt beschadiging van de kwetsbare elektronica in uw wagen. Wagens bestaan tegenwoordig voor 40 procent uit elektronische componenten en die zijn rechtstreeks afhankelijk van de staat van uw batterij. Als uw wagen niet wil starten, bieden startkabels vaak soelaas maar risicovrij is dat nooit. Niet alle elektronica is vandaag nog opgewassen tegen zo’n plotse stroomstoot.


3) U bent zeker. Als uw wagen niet start, komt dat niet altijd door een defecte batterij. Zo zijn defecte bedrading of defecte elektronische componenten enkele vaak voorkomende storingen. Daarnaast zijn startproblemen soms ook te wijten aan een niet correct functionerende alternator. Deze zorgt in uw voertuig voor het opwekken van de stroom nodig voor elektrische auto-onderdelen zoals de aircocompressor of de stuurbekrachtigingspomp. Wat het andere elektronische probleem ook is, uw Midas-vakman kan het altijd snel opsporen en u correct adviseren.


MET EEN GERUST HART DE BAAN OP!


Vermijd problemen en maak u geen zorgen meer! Laat uw batterij ieder jaar controleren en voorkom risico’s. Uw Midas-vakman kan met behulp van moderne diagnoseapparatuur voorspellen of uw batterij problemen zal ondervinden van vrieskou of hoge temperaturen. Zo kan preventief worden ingegrepen en hoeft u zich geen zorgen te maken of uw batterij het al dan niet zal laten afweten.


Terug naar Prestatie Batterij

Terug naar Deskundig advies Batterij