webp

Deskundig Advies
AIRCO BIJVULLEN

webp

Airco bijvullen? Dit moet je weten

­

Waarom en wanneer moet je de airco bijvullen van je auto? Wat kost dat precies? En kan je dat ook gewoon zelf doen? Ontdek alles wat je moet weten over het bijvullen van je airco.

 

Waarom je airco bijvullen?

 

Je airco niet op tijd bijvullen kan voor problemen zorgen tijdens het rijden. Zo kan het in de zomermaanden erg warm worden in je wagen, en dat heeft meer gevolgen dan simpelweg wat ongemak. Als je lange tijd in een erg hete auto rondrijdt, word je minder alert en sneller vermoeid. Ook voor je veiligheid is het dus heel belangrijk om je airco tijdig te laten vullen.

 

Weet ook dat de compressor van je airco beschadigd kan raken als je het koelmiddel niet op tijd bijvult. Dat kan leiden tot dure herstellingskosten, die makkelijk te vermijden zijn door je airco tijdig bij te vullen.

 

Hoe vaak moet je je airco bijvullen

 

Wil je vermijden dat je airco het laat afweten in het midden van een hittegolf of als je nét op vakantie wil vertrekken? Laat het koelmiddel van je airco dan elke 2 jaar bijvullen, evenals de olie in het aircocircuit. Laat je je airco bijvullen bij Midas, dan kijken we je airco meteen ook na op 7 cruciale punten. Zo ben je zeker dat je airco volledig in orde is.

 

Mag je zelf je airco vullen?

 

Zelf je airco vullen is geen goed idee. Sterker nog, het is zelfs bij wet verboden. Het bijvullen van de airco is een complexe taak, en enkel een gecertificeerde garagist kan dit naar behoren doen. Je airco laten vullen door een specialist betekent bovendien dat je met het volste vertrouwen weer de baan op kan: hij of zij zal niet alleen je koelmiddel bijvullen, maar je airco ook grondig checken.

 

Goedkoop airco vullen: vanaf € 89

 

De prijs om je airco te vullen met het oude koelmiddel R134a kan makkelijk rond de € 100 liggen. Bij Midas geniet je van scherpe prijzen: je vakman vult je airco al voor amper € 89. Werkt je airco op basis van het nieuwe koelmiddel R1234yf, dan vullen we je airco bij voor € 179. Ontdek al onze airco-forfaits en maak online een afspraak bij een Midas-garage in je buurt.