webp

Deskundig
Advies
AIRCO

webp

HET AIRCO-ONDERHOUD ONTLEED


Bijna iedereen heeft wel een airco in de wagen. Maar welk onderhoud dat vereist, hoe het in zijn werk gaat en wat de kosten zijn, is niet altijd duidelijk. Daarom legt uw Midas-vakman het voor u uit.


Bereken meteen je prijs

Een kapotte airco kan zowel 's zomers als 's winters voor problemen zorgen. Kom op tijd langs voor je airco-onderhoud: bereken meteen je prijs.

>> Bereken je offerte


WAAROM IS EEN ONDERHOUD NODIG?


Een aircosysteem werkt met een mengsel van koelmiddel en olie. Het eerste zorgt voor de koeling van uw wagen, het tweede smeert de aircompressor. Omdat uw airco elk jaar zo’n tien procent van zijn koudemiddel verliest, neemt de werking geleidelijk af. Het maakt dus niet uit of u de airconditioning veel of weinig gebruikt. Om schade aan de compressor te voorkomen moeten het koelmiddel en de olie regelmatig met de juiste hoeveelheid worden aangevuld.


Een airco verliest elk jaar

10% van zijn koelmiddel, waardoor de werking afneemt.


WAARUIT BESTAAT EEN AIRCO-ONDERHOUD?


Bij Midas voeren we een airco-onderhoud uit in drie stappen.


Stap 1: Controle en werking


Allereest controleren we de werking van de installatie. Dit gebeurt aan de hand van een temperatuurmeting van de uitstromende lucht uit de ventilatorroosters in het interieur. Indien ok, voeren we een visuele controle uit van alle essentiële onderdelen. We controleren eerst de filters: de pollenfilter en de droogfilter. Verder voeren we een snelle meting uit op zowel lage en hoge drukzijde van het circuit - dit levert ons een indicatie op van de hoeveelheid koelmiddel in het circuit. Eenmaal dit achter de rug, dan volgt er nog een diagnose van de werking van alle airco-elementen.


Stap 2: Leeghalen en vervangen van het koelmiddel en de olie


Nu komt ons aircovultoestel in werking. Dit toestel haalt zowel het koelmiddel als de olie uit het aircocircuit. Uit voorzorg voor het milieu gaan we hierbij uiterst secuur te werk, zorgen we hierbij dat er geen koelmiddel vrij komt in de openlucht. Na deze fase laten we het toestel uw aircocircuit vacuüm trekken. Zo gaan we na of er lekken zijn. Als dat lukt, is er geen probleem. Lukt dat niet, dan sporen we het probleem op. Vinden we geen lekken, dan vullen we na deze controle uw aircosysteem opnieuw met de correcte hoeveelheid olie en koudemiddel.


Stap 3: Ontsmetting en geurverwijdering


Om een neutrale geur in uw wagen te garanderen of om onaangename geurtjes uit uw wagen te verwijderen, brengen we eerst een desinfecterend middel aan op uw aircoverdamper. Dit doen we met een sonde via het luchtaanvoerkanaal. Voor het interieur hebben we een specifiek desinfecterend middel. Hiervoor maken we gebruik van de interieurventilator van het voertuig zelf, die het middel gedurende een welbepaalde tijd doorheen de luchtkanalen laat circuleren.


Terug naar Prestatie Airco

Terug naar Deskundig advies Airco