webp

Deskundig
Advies
BANDEN

webp

Blaas nieuw leven in jouw oude banden


In alle veiligheid en zonder zorgen de baan op? Dan verwissel je best van banden van zodra ze beginnen verslijten. Maar heb je je al eens afgevraagd wat er met jouw oude banden gebeurt als je ze laat vervangen bij Midas? Ontdek snel waarom wij hiervoor gespecialiseerde firma’s inschakelen en hoe zij de afgeschreven banden een tweede leven schenken. En dit zonder te wegen op het milieu.ÉÉN OUDE VOOR ÉÉN NIEUWE


Van zodra je bij Midas een nieuwe band koopt en een oude terug inlevert zijn wij verantwoordelijk voor de recyclage. En die verantwoordelijkheid neemt Midas zonder twijfel ten harte. Daarom nemen wij ook jouw oude Midas-banden met veel plezier terug wanneer je nieuwe banden aankoopt en laat monteren: dat heet het ‘1 tegen 1-principe’.


VAN BAND NAAR ATLETIEKBAAN


De oude banden worden op twee manieren gerecycleerd: ofwel wordt het rubber gebruikt als energiebron, ofwel wordt het verwerkt en hergebruikt in andere nuttige toepassingen. Zo worden ze onder andere vermalen tot granulaat of poeder en gebruikt als grondstof voor gloednieuwe atletiekbanen, geluidsmuren langs autosnelwegen en rubberasfalt. Voor deze recyclagetoepassingen schakelt Midas de hulp in van erkende partners van Recytyre, het beheersorganisme voor afvalbanden waar wij zijn bij aangesloten. Zo weten wij zeker dat jouw banden op een milieubewuste en verantwoorde manier gerecycleerd worden. 


Wil je echt alles weten over wat er met jouw oude banden gebeurt?

Lees wat Recytyre er nog allemaal mee doet.


Terug naar Prestatie Banden

Terug naar Deskundig advies Banden