MEET DE BANDENSPANNING MAANDELIJKS OM 3 REDENEN ...


Rijden met de juiste spanning op jouw autobanden is een pak veiliger. Maar dat je er ook fors mee bespaart en dat het milieu er wel bij vaart, is ook mooi meegenomen. Hoe we dat verklaren? Dat lees je hier.


Je bespaart tot € 300 per jaar


Een goed opgepompte band verslijt minder snel en gaat langer mee. Bovendien verbruikt de auto dan minder brandstof. En dat scheelt al snel in jouw portemonnee. Vergelijk het met een fiets: als je jouw banden keurig oppompt moet je minder hard trappen en verbruik je dus minder energie. Om maar een idee te geven: is de bandenspanning 20 % te laag? Dan verkort je de levensduur van de band al met 25 %. 30 % te laag? Dan wordt dat al 50 % … 


Je helpt het milieu


Minder brandstof verbruiken is ook goed voor het milieu, want je verkleint er jouw CO2-uitstoot mee. Minder slijtage betekent bovendien ook dat je jouw banden minder snel weggooit, dus dat je minder afval produceert.


Je rijdt veiligerEen te lage of te hoge bandenspanning zorgt voor minder rijcomfort en minder grip op de weg. Bovendien wordt de remafstand ook langer en het risico op slippen verhoogt. In extreme gevallen kan dat zelfs tot een klapband leiden. Met de juiste bandenspanning – van een doorsnee wagen met normale banden is dat tussen de 2 en 2,5 bar – heb je meer grip en rijd je echt een stuk veiliger.


Laat je banden controleren

Zijn je banden nog veilig? Je Midas-vakman gaat het voor je na en laat je zonder zorgen weer de baan op gaan. Maak meteen online een afspraak.

>> Maak een afspraak


Terug naar Prestatie Banden

Terug naar Deskundig advies Banden