webp

WAAROM MIDAS KIEZEN

webp

DE GELIJKWAARDIGE WISSELSTUKKEN BIJ MIDAS ZIJN EVEN GOED ALS ORIGINELE AUTO-ONDERDELEN


Voor Midas is het essentieel dat élke herstelling en elk onderhoud zorgvuldig wordt uitgevoerd. Zo kunt u weer 100% veilig de baan op.


VRIJE KEUZE IN AUTO-ONDERDELEN


Zijn originele onderdelen verplicht? Het korte antwoord op die vraag is: nee. Herstellingen moeten wel gebeuren met originele of gelijkwaardige vervangstukken. Gelijkwaardige onderdelen zijn onderdelen die worden geleverd door toeleveranciers voor de auto-assemblage. Bovendien mogen autoproducenten herstellers niet verhinderen om onderdelen bij onafhankelijke leveranciers aan te kopen. Dat is wettelijk vastgelegd.


Garages die wagens van verschillende merken onderhouden, zoals Midas, zijn volledig vrij in hun keuze en kunnen daardoor steeds onderdelen van de beste fabrikanten gebruiken. De kwaliteitsgarantie krijgt u er van Midas bij elke herstelling bovenop.


Wist u trouwens dat de regelgeving in Frankrijk en Nederland een pak minder streng is? Daar zijn autoherstellers zelfs verplicht om u eerst een tweedehandswisselstuk voor te stellen ter vervanging van een prijzig onderdeel dat defect is. Die regel geldt echter niet in België.


Midas werkt met kwaliteitsonderdelen van gerenommeerde leveranciers die minstens even

degelijk en betrouwbaar zijn als originele merkonderdelen.


SNELLER EN GOEDKOPER GEHOLPEN


  1. Niet-merkgebonden auto-onderdelen zijn doorgaans een stuk goedkoper. Dat prijsverschil wordt vaker bepaald door de merknaam die erop staat dan door de technische kwaliteit.
  2. Originele onderdelen voor heel wat oudere wagens zijn vaak niet meer te verkrijgen. In dat geval zijn gelijkwaardige onderdelen van topleveranciers als Ferodo, Monroe, Varta of Bosal de oplossing.
  3. Nieuwe merkonderdelen hebben meestal een langere leveringstermijn. Omdat Midas werkt met kwaliteitsonderdelen van de toeleveranciers, zijn ze ook sneller uit voorraad leverbaar.


WAAROM BETAALT U MINDER BIJ MIDAS?


Midas gebruikt voor zijn auto-onderdelen de aankoopkracht van de Mobivia-groep, met ruim 1.250 Europese verkooppunten en garages. Zo kunnen we naast de gelijkwaardige wisselstukken ook voor heel wat andere stukken kiezen voor de beste producten aan een scherpe prijs.


Daarnaast ontwikkelt Midas al meer dan 10 jaar haar eigen producten. Ons ORIGIN’ALL-gamma kan zich qua kwaliteit probleemloos meten met de meest toonaangevende merken, tegen de beste prijs. Deze onderdelen zijn een volwaardig alternatief, die zelfs de kwaliteitsnorm van de constructeurs overstijgen. Net zoals alle producten die de Midas-merknaam dragen, zijn ze uiterst betrouwbaar en bieden ze u als klant een optimale verhouding van prijs, kwaliteit en levensduur.


Of u nu uw remblokken of ruitenwissers laat vernieuwen, uw banden laat vervangen of een nieuwe auto-batterij laat plaatsen: bij Midas krijgt u de volledige garantie op alle onderdelen en prestaties.