webp

Deskundig Advies

webp

MET DE AUTO NAAR FRANKRIJK? CRIT’AIR ECOVIGNET BESTELLEN!


Vertrekt u deze vakantie met de wagen naar Frankrijk? Denk erom dat Franse gemeentes sinds juli 2016 hun eigen milieuzones kunnen instellen. Om daar te mogen rijden moet uw wagen uitgerust zijn met een aangepast Crit’Air Ecovignet.


RIJDEN IN MILIEUZONES


Met de Crit’Air-wetgeving wil Frankrijk de uitstoot van stikstofoxide en fijnstof drastisch verlagen. Daarom mogen steden milieuzones instellen waar beperkt verkeer toegestaan is of waar de luchtkwaliteit bewaakt wordt. Wilt u op werkdagen in deze zones rijden, dan moet u een Crit’Air Ecovignet op uw voorruit kleven. Hier vindt u een lijst van steden die nu al zo’n verplicht vignet hebben ingevoerd.


Bestel uw Crit’Air Ecovignet op tijd:

de levering kan tot twee weken duren.


WELKE TYPE VIGNET VOOR UW WAGEN?


Het Crit'Air Ecovignet maakt onderscheid tussen oudere motorvoertuigen, recentere motorvoertuigen en milieuvriendelijke voertuigen. Er zijn 6 types stickers, die de voertuigen opdelen naargelang het jaartal waarin ze geregistreerd zijn, hun energieklasse en hun EURO-norm (op basis van de CO2-uitstoot). Met de handige simulator vindt u snel welk Crit'Air Ecovignet u nodig hebt voor uw wagen.


WAT IN GEVAL VAN CONTROLE?


Momenteel krijgt u alleen een waarschuwing, wanneer uw auto bij controle niet over de verplichte milieusticker beschikt. Er is echter momenteel een concrete regelgeving met boetebepaling in de maak. Speel dus op veilig en bestel uw Ecovignet online. Is uw wagen gebouwd vóór 1997? Hou er dan rekening mee dat u niet meer mag rijden binnen de nieuwe Franse milieuzones. Bij controle riskeert u een bekeuring van 68 euro.


BESTEL UW VIGNET ONLINE


Sinds begin 2017 kunt u ook voor voertuigen die niet in Frankrijk geregistreerd staan een Crit'Air Ecovignet online bestellen. Dat kan in principe via verschillende websites. De veiligste manier is echter de officiële Franse overheidssite. De prijs van het vignet is vastgesteld op € 3,70 (exclusief verzendingskosten). Opgelet: de administratie en verzending van het vignet naar België neemt een tweetal weken in beslag. Hou daar rekening mee wanneer u bestelt!