WEES SLECHTE WEGEN TE SLIM AF


Onze Belgische wegen krijgen het hard te verduren. En hoewel we haast dagelijks wegenwerken tegenkomen tijdens het pendelen, zorgen putten en losgeraakt asfalt nog steeds voor veel autoschade. Dat blijkt uit het aantal schadeclaims dat weggebruikers elk jaar weer indienen. Midas helpt je schade aan banden, velgen, ophanging en koetswerk te voorkomen. Een alert chauffeur is er twee waard!


"Wie alert blijft voor de signalen van een wegdek in slechte staat,

vermijdt makkelijker schade en ongevallen.”

RISICO OP SCHADE EN ONGEVALLEN


Ondanks de inspanningen van het departement Mobiliteit en Openbare Werken, verkeren onze wegen in slechtere staat dan die van Frankrijk, Duitsland of Nederland. Kuilen, vorstschade, steentjes zorgen niet alleen voor schade aan je banden, velgen of schokdempers. Een wegdek in slechte staat zorgt ook nog eens voor meer ongevallen.


“Diepe putten in de weg zorgen voor te grote schokken

waardoor je schokdempers sneller verslijten”

SLIJTAGE SCHOKDEMPERS


Een gat of een kuil in de weg, kan een lekke band als gevolg hebben. Maar het is ook heel slecht voor je schokdempers. Samen met de ophanging zorgen je schokdempers voor het continu contact van de wielen met het wegdek. Daardoor is een goede grip van de banden en stabiliteit mogelijk. Te diepe putten in de weg zorgen voor te grote schokken waardoor de schokdempers sneller verslijten.


HOE MERK JE DAT SCHOKDEMPERS VERSLIJTEN?


Als schokdempers aan vernieuwing toe zijn, brandt er helaas geen verklikkerlichtje. Toch zijn er heel wat symptomen die een belletje laten rinkelen: 

  • de auto duikt steeds dieper naar voor bij het remmen 
  • minder controle in de bochten evenals tijdens kritiek afremmen
  • ongelijke slijtage van de banden
  • olielekkage uit de schokdempers
  • verlengt de remafstand van de wagen door verkeerde interpretatie van het ABS-systeem …


HOE VOORKOM JE AUTOSCHADE?


Schade aan de weg of slecht winterweer zijn factoren die je als bestuurder niet in de hand hebt. Midas vertelt je wat je wel kan doen om autoschade én ongevallen te vermijden.


Pas je rijstijl aan

Bij druk verkeer kan je sommige gaten in de baan onmogelijk vermijden. Daarom is het aangewezen om minder snel te rijden, meer afstand te houden tot de voorganger en alert te zijn voor onvoorziene situaties. Hou ook rekening met borden waarop staat ‘wegdek in slechte staat’.


Stel je controle niet uit

Heb je de indruk dat je auto één van de bovengenoemde symptomen van schokdemperslijtage vertoont? Neem geen risico en kom langs bij je Midas-garagist voor een gratis visuele controle van je schokdempers. Een afspraak maken hoeft niet.


Terug naar Prestatie Schokdempers

Terug naar Deskundig advies Schokdempers