CONTINENTAL 205/75R16 R CONTI VANCONTACT WINTER

De sterke punten van dit product :
- Goede algemene prestaties op sneeuw
- Hoge bestendigheid tegen aquaplaning
- Beste prestaties op het gebied van energiebesparing
winterband
european union flag
ENERG
Continental
205 75 16 113/111 R
C
energy
A
B
C
D
E
tire rain
A
B
C
D
E
tire snow
Eenheidsprijs :
€155.27
Waarvan €4.77 milieubijdrage.
2
Montage : eenheidsprijs
Montage + Uitbalanceren + Bandenventiel
€25.00

Technische eigenschappen

Gebruik
De winterband voor bestelwagens en bedrijfswagens die de beste verzekering biedt voor veilig rijden op nat en besneeuwd wegdek. De VanContactWinter band is voorzien van Duitse technologie en bevordert het brandstofverbruik.
Eigenschappen
De VanContactWinter band is een winterband die speciaal is ontworpen voor bestelwagens die bestand zijn tegen extreme winterse omstandigheden. De Duitse fabrikant CONTINENTAL heeft een band ontwikkeld die voldoet aan de eisen van professionele voertuigen in de winterperiode. Bij zeer koud weer of op besneeuwde en ijzige wegen moet de sneeuwband betrouwbaar en robuust genoeg zijn om verschillende belastingen en verschillende soorten rijgedrag te kunnen weerstaan. Om dit te bereiken is het loopvlakprofiel van de band, met zijn talrijke micropijlen, die typisch zijn voor winterbanden, geoptimaliseerd. De groeven in het profiel en de rubberen blokken drukken de sneeuw beter samen. De band heeft « beet ». De « grip » is efficiënt en bevordert een goede tractie van het voertuig op bevroren en besneeuwde grond. Ook, het design van de loopvlak van de VanContactWinter band is ontworpen om een uitstekende watercirculatie mogelijk te maken. In het midden van de schouderblokken, zijn er 3 brede kanalen, ondersteund door talrijke zijdelingse, loodrechte kanalen, die het water naar buiten afvoeren. Door dit proces kan het rubber de dunne waterfilm op de stoep opbreken en zo het voertuig beschermen tegen aquaplaning bij regen of sneeuw. De band blijft goed in contact met de weg, er is minder kans op richtingsverlies. De VanContactWinter band heeft een verbeterde rolweerstand ten opzichte van de oude versie van de band (classificatie veranderd van F naar C). Een optimalisatie die de limiet van het energieverbruik verbetert. Deze band bestaat in verschillende maten van diameters R14‘’ tot R17’’.
Sterke punten
- Goede algemene prestaties op sneeuw
- Hoge bestendigheid tegen aquaplaning
- Beste prestaties op het gebied van energiebesparing
Het advies van Midas
De VanContactWinter van van CONTINENTAL is de beste prijs/prestatieverhouding van de professionnel winterbanden. Het is een relatief duurzamen en robuuste winterband. Het past zich perfect aan de verwachtingen van de aannemers aan.
Commerciële merk
Continental
Profiel van de band
CVANCOWT
Breedte van de band
205
Hoogte van de band
75
Diameter (in inches)
16
Laadindex van de band
113/111
Snelheidsindex van de band
R
XL
Nee
Runflat
Nee
Seizoen
winterband