op1-22-tenor3-banners-landingpage-desktop-nl-57

CONTINENTAL 225/60R18 H100 CONTI CROSSCONTACT LX2 FR BSW D-C-B-71

De sterke punten van dit product :
- Uitstekende rijeigenschappen en stabiliteit
- Goede remprestaties
- Beter bestand tegen slijtage en betere levensduur.
zomerband
european union flag
ENERG
Continental
225 60 18 100 H
C
energy
A
B
C
D
D
E
tire rain
A
B
C
C
D
E
tire noise71db ABC
Eenheidsprijs :
€160.26
Waarvan €4.77 milieubijdrage.
2
Montage : eenheidsprijs
Montage + Uitbalanceren + Bandenventiel
€25.50

Technische eigenschappen

Gebruik
Een « zomerband » voor SUV’s en die sinds zijn voorganger is verbeterd. Het belooft uitstekende remprestaties en superieure rijeigenschappen vooral op de weg en bij licht off-roadgebruik. Het is beter bestand tegen slijtage en heeft een betere levensduur.
Eigenschappen
De ContiCrossContact LX2 band is een off-road zomerband voor SUV’s en terreinwagens. Het is vooral een wegband (80%) die ook op meer bochtige wegen en paden kan worden gebruikt (20%). Het Duitse bedrijf heeft de algemene prestaties van de band verbeterd ten opzichte van zijn voorganger (ContCrossContactLX). Een duurzamere band die wereldwijd aan bekwaamheid heeft gewonnen. Het bandpatroon is versterkt. Steviger, het zorgt voor een rijprecisie en een uitstekende rijgedrag bij het veranderen en in het terugwinnen van het traject. Het design van de loopbandstructuur is opnieuw bedacht om de voetafdruk van de band op asfalt te optimaliseren en de rolweerstand te verbeteren. Dit proces verhoogt de levensduur van de band (meer afgelegde kilometers) en verbetert het rijcomfort (minder lawaai). De ContiCrossContact LX 2 band heeft uitstekende remprestaties op droge en natte wegen. De structuur van het rubber zorgt voor een zeer hoge grip en wrijving van het asfalt waardoor de dunne waterfilm « breekt » en wordt afgevoerd. De rijeigenschappen zijn dan optimaal en het verzekert ook korte remwegen op een droog en nat wegdek. De uitmuntende tractie is onder alle omstandigheden gegarandeerd en de bestuurbaarheid is efficiënt bij «licht off-roadgebruik ». De band is verkrijgbaar in de breedtes 205 tot 285mm, in de diameters R15’’ tot R18’’. De meeste modellen bieden de mogelijkheid tot extra belasting (« XL » en « SL ») en velgbescherming.
Sterke punten
- Uitstekende rijeigenschappen en stabiliteit
- Goede remprestaties
- Beter bestand tegen slijtage en betere levensduur.
Het advies van Midas
Het is een tussenliggende band tussen SUV en 4x4 ideaal voor de mix weg/landweg. Het grote kenmerk is dat het een aanzienlijk comfort biedt, zowel op het gebied van geluidsoverlast als op het gebied van de wegligging.
Commerciële merk
Continental
Profiel van de band
CCROSCOLX2
Breedte van de band
225
Hoogte van de band
60
Diameter (in inches)
18
Laadindex van de band
100
Snelheidsindex van de band
H
XL
Nee
Runflat
Nee
Seizoen
zomerband