op1-22-tenor3-banners-landingpage-desktop-nl-57

CONTINENTAL 285/40R22 Y110 CONTI CROSSCONTACT LX SPORT XL FR B-C-B-75

De sterke punten van dit product :
-
- Uitstekende handling en geoptimaliseerde rolweerstand
- Goede remprestaties
zomerband
european union flag
ENERG
Continental
285 40 22 110 Y
C
energy
A
B
B
C
D
E
tire rain
A
B
C
C
D
E
tire noise75db ABC
Eenheidsprijs :
€373.66
Waarvan €4.77 milieubijdrage.
2
Montage : eenheidsprijs
Montage + Uitbalanceren + Bandenventiel
€25.50

Technische eigenschappen

Gebruik
Een topklasse « zomerband », voor het sportieve rijden in 4x4. De ContiCrossContact LX Sport band zorgt voor een zeer goed rijcomfort. Het heeft een geruststellend gedrag door zijn goede stabiliteit en remprestaties.
Eigenschappen
De ContiCrossContact LX SPORT is een zomerband voor krachtige 4x4. Het is een zeer high tech band, die perfect geschikt is voor minder veeleisende en « avontuurlijke » routes en wegen. Hij is zeer gemakkelijk te hanteren en biedt flexibiliteit en een goede rijdynamiek voor massieve voertuigen. De ContiCrossContact LX Sport band is geschikt om te « rijden », in geval van plotselinge veranderingen en het herwinnen van trajecten. Het is geschikt voor op de weg en bij licht « off-roadgebruik». Het is zeer effectief bij het remmen op droge en natte wegen. De tractie ervan blijft effectief, ongeacht het type route dat wordt gebruikt. De stijvere zijwanden van de band verminderen de rolweerstand en verbeteren het brandstofverbruik. De ContiCrossContact LX Sport band is ontworpen van diameters R16’’ tot R22’’ en in verschillende maten. Sommige hebben andere opties zoals « XL » (voor een versterkte band en extra laadvermogen) en « FR » (om de velgen te beschermen). De SSR-technologie, die overeenkomt met het « Runflat » systeem, of de « ContiSilent » technologie van het merk, zijn slechts in enkele maten beschikbaar. Het SSR-systeem neemt het over wanneer een band druk verliest. Het is de « anti lekkage » optie die het mogelijk maakt om tot 80 km/u gedurende 80 km te blijven rijden. De innovatie van ContiSilent is dat de band is voorzien van een uniek schuim. Als een binnenkussen wordt het rolgeluid gedempt. Dit is een slimme functie voor « terreinwagens » en verhoogt het rijcomfort.
Sterke punten
-
- Uitstekende handling en geoptimaliseerde rolweerstand
- Goede remprestaties
Het advies van Midas
Een Adventure & Pleasure band die perfect geschikt is voor sportief rijden. Het is in alle opzichten zeer efficiënt omdat het zeer rijk is aan materiaal en technologieën. Het is een geruststellende band: hij heeft een uitstekende grip en een goed remvermogen.
Commerciële merk
Continental
Profiel van de band
CCROSCOLXS
Breedte van de band
285
Hoogte van de band
40
Diameter (in inches)
22
Laadindex van de band
110
Snelheidsindex van de band
Y
XL
Ja
Runflat
Nee
Seizoen
zomerband