Distributieriem vervangen


De distributieriem zorgt er bij de aandrijving van de nokkenassen voor dat de kleppen tijdig geopend en gesloten worden. Deze riem helpt ook om de olie-, brandstof- en waterpomp te voeden. Omdat de distributieriem vaak intense bewegingen ondergaat, is hij sterk onderhevig aan slijtage.


De toestand van een distributieriem kan alleen grondig gecontroleerd worden wanneer hij gedemonteerd is. Een gedemonteerde riem kan echter niet meer opnieuw gebruikt worden. De beste optie is om naast de distributieriem ook alle draaiende onderdelen en de riemspanner te laten vervangen. Wanneer de distributieriem defect raakt, zijn de gevolgen vaak namelijk fataal voor de motor, met aanzienlijke reparatiekosten als gevolg.


Om schade aan de motor te voorkomen moet de uiterste termijn voor het vervangen van de distributieriem gerespecteerd worden (meestal het aantal kilometers of gebruiksjaren) .

Niet zeker? Raadpleeg jouw Midas-vakman voor advies.


Ons productgamma


Midas vervangt de distributieriem van je auto door een allesomvattende distributiekit. Deze is geschikt voor jouw type auto en merk en bevat niet alleen de distributieriem, maar ook alle essentiële onderdelen voor een perfecte vervanging.ContiTech-Distributiekit

Dé referentie, met uiterst hoge slijtvastheid en lange levensduur


Bij Midas krijg je een jaar garantie op je distributiekit, op basis van het onderhoudsboekje.


Advies van de Midas-vakman


Lees hier ons deskundig advies over de distributieriem van je wagen.