Vervangen van de roetfilter


Een roetfilter, ook wel een partikelfilter genoemd, is een onderdeel dat in het uitlaatsysteem is gemonteerd om fijne stofdeeltjes die schadelijk zijn voor de gezondheid op te vangen en de verwijderen. Dit systeem is sinds 2011 verplicht bij dieselwagens en is nu ook steeds meer toegepast op benzinevoertuigen.


Wanneer de rijomstandigheden niet optimaal zijn, zoals bijvoorbeeld trajecten uitsluitend op stedelijke wegen, kan de regeneratie van de roetfilter (d.w.z. wanneer de roetfilter de opgehoopte fijne stofdeeltjes verwijdert) onvolledig of zelfs moeilijk zijn. Het is dus een onderdeel dat verstopt kan raken met deze stofdeeltjes, wat leidt tot een verplicht bezoek naar de garage om de regeneratie te forceren.


Een elektronische diagnose kan nuttig zijn om storingen in de roetfilter op te sporen.


Bij Midas, zijn de elektronische diagnose, het reinigen of vervangen van de roetfilter prestaties die onze technici vakkundig en met zorg uitvoeren.


Ons productassortimentBij Midas, geldt er een garantie van 2 jaar op roetfilters van Bosal en Walker.


Advies van de Midas-vakman


Op onze pagina met deskundig advies vind je alle informatie die je moet weten over het onderhoud en de levensduur van de roetfilters.