Wat je moet weten over het groot onderhoud van je auto

 

Bij een groot onderhoud wordt je auto van kop tot teen nagekeken. Zo ben je zeker dat je wagen in goede staat is en je weer veilig de baan op kan. Ontdek hier wanneer je auto een onderhoud moet krijgen en wat dat je precies zal kosten.

 

Hoe vaak heeft je auto een grote beurt nodig?

 

Wanneer je auto een groot onderhoud nodig heeft, is voor elke wagen anders. Veel hangt af van de leeftijd en technische kenmerken. Gemiddeld is een groot onderhoud elke 30.0000 kilometer aan te raden. Belangrijk is wel om een groot onderhoud om de 15.000 kilometer af te wisselen met een klein onderhoud . Als je niet veel met de wagen rijdt, maak je best jaarlijks een afspraak.

 

Wat als je het groot onderhoud van je auto vergeet?

 

Het kan gebeuren dat je de grote onderhoudsbeurt van je auto uit het oog verloren bent, of dat je het liever uitstelt naar een ander moment. Toch is dat niet zo'n goed idee. Bij een groot onderhoud worden immers onderdelen nagekeken die bij een klein onderhoud niet aan de beurt komen. Mogelijk moeten er dus onderdelen vervangen worden die van belang zijn voor je veiligheid.

 

Goed om te weten: recente wagens beschikken vaak over een lampje op het dashboard dat gaat branden als je wagen spoedig een onderhoud of controle nodig heeft. Dit lampje wordt ook wel de service indicator genoemd.

 

Bereken de prijs voor een onderhoudsbeurt van je auto

 

Moet je wagen een groot onderhoud krijgen? Vraag dan altijd een offerte aan: prijsverschillen kunnen soms oplopen tot een paar honderd euro. Is je wagen jonger dan 5 jaar? Kies dan voor het merkonderhoud van Midas, dan ben je zeker van een scherpe prijs mét behoud van merkgarantie. Is je wagen ouder dan 5 jaar? Ontdek dan onze universele onderhoudsforfaits.

 

Wil je weten wat een groot onderhoud van je auto jou zal kosten? Bereken zelf je prijs en maak online een afspraak bij een Midas-garage in je buurt.