Heeft je auto een onderhoud nodig?

­

Je auto regelmatig een onderhoud geven is meer dan een noodzaak. Het zorgt er niet alleen voor dat je veilig blijft rijden, maar helpt je ook om de levensduur van je wagen te verlengen, onverwachte kosten te vermijden en brandstof te besparen.

 

Wanneer moet je auto op onderhoud?

 

Een 'regelmatig' onderhoud van je auto, wat betekent dat precies? Daarbij is het belangrijk om het onderscheid te kennen tussen een klein onderhoud en een groot onderhoud. Beide worden met elkaar afgewisseld: gemiddeld is het elke 15.000 kilometer tijd voor een klein onderhoud van je auto, terwijl een grote beurt om de 30.000 kilometer plaatsvindt.

 

In het onderhoudsboekje van je wagen vind je alle info die je nodig hebt om te weten of je auto een onderhoud moet krijgen. Zo is het de bedoeling dat elke onderhoudsbeurt in het boekje wordt bijgehouden, met vermelding van de datum en kilometerstand. Als je je wagen niet zo vaak gebruikt, raden we aan om toch minstens één keer per jaar een onderhoud te laten uitvoeren.

 

Periodiek onderhoud van je auto: onze formules

 

Midas werkt aan de hand van 2 verschillende onderhoudsformules, afgestemd op de leeftijd van je wagen. Zo krijgt je wagen altijd de juiste onderhoudsbeurt.

 

Merkonderhoud (voor wagens jonger dan 5 jaar)

 

·       Behoud van volledige merkgarantie

·       Volgens het onderhoudsboekje

·       Met elektronische diagnose, ongeacht het merk van je wagen

 

Universele onderhoudsforfaits (voor wagens ouder dan 5 jaar): vanaf € 119

 

·       Klein onderhoud en groot onderhoud

·       Met garantie op onderdelen en werkuren

·       Een forfaitaire prijs naargelang het onderhoudstype en de oliekwaliteit

 

Bereken de prijs voor het onderhoud van je auto

 

De prijs voor het onderhoud van je auto kan sterk verschillen per dealer of garage. Vraag daarom altijd op voorhand een offerte aan, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 

Wil je je auto een goedkoop onderhoud geven, en tegelijk zeker zijn van een goede service? Kom dan langs bij je Midas-vakman: bereken meteen online je prijs en maak een afspraak bij een van onze garages in je buurt.


Het advies van de Midas vakman


Door te kiezen voor Midas, behoud je jouw merkgarantie. Volgens de regelgeving die sinds 31 juli 2002 (Verordening nr 1400/2002), moeten consumenten voor reguliere onderhoudsbeurten of reparaties gebruik kunnen maken van elk herstelbedrijf, zowel tijdens de wettelijke garantieperiode als een verlengde garantie. Voertuigeigenaren moeten hun voertuig kunnen laten onderhouden of repareren bij een herstelbedrijf naar keuze zonder te vrezen voor nadelen wat betreft de voertuigfabrikant als gevolg van het herstellen van productiefouten.


Ontdek al onze deskundige adviezen om je voertuig in perfecte staat te houden en de levensduur te verlengen.


* Voor Groot Onderhoud benzine en diesel is de interieurfilter niet inbegrepen.

Het forfait Groot Onderhoud benzine bevat het vervangen van 4 bougies en sluit voertuigen uit die uitgerust

zijn met edelmetalen bougies.

Lijst is te vinden op diagnosefiche in de garage. Toeslag voor de recyclage van afval (€3) inbegrepen.

Elk forfait bevat een oliewissel tot 5 liter. Bijkomende liters worden gefactureerd per geldend tarief en type olie. Bij deze prijs komt €15 extra voor bestelwagens en terreinwagens. Prijs inclusief btw op 07/06/2021.