webp

Deskundig
Advies
ONDERHOUD

webp

5 REDENEN OM UW AUTO-ONDERHOUD NIET UIT TE STELLEN!


Durft u het onderhoud van uw wagen wel eens op de lange baan schuiven? Omdat u wilt besparen, uit tijdsgebrek of gewoon omdat u het vergeten bent? Geen goed idee: een regelmatig onderhoud is een absolute must. Midas geeft u alvast 5 goede redenen waarom u uw onderhoud best op tijd laat uitvoeren.


1. U VERMIJDT AUTOPECH


Voorkomen is beter dan genezen, ook als het om uw auto gaat. Niets is zo vervelend als een auto die je in de steek laat op een onverwachts moment. Om lastige situaties te voorkomen, is een preventief onderhoud dus echt een aanrader. Zo staat u niet aan de kant van de weg met autopech.


2. U RIJDT VEILIGER


Met een auto in topvorm, maakt u niet alleen minder kans op autopech, u verlaagt ook het risico op ongevallen. Een regelmatige check van de vitale auto-onderdelen -lichten, remmen, schokdempers, ruitenwissers, banden - zorgt ervoor dat u veiliger onderweg bent.


"Een perfect onderhouden motor,

verbruikt minder en presteert beter"


3. UW VERBRUIK VERMINDERT


Uw Midas-garagist vervangt uw olie-, lucht- en brandstoffilters op de door de constructeur voorgeschreven intervallen. Via de verversing van de olie wordt uw motor optimaal gesmeerd. Is uw motorolie vervuild, dan loopt de motor niet meer zo soepel en gaat hij sneller slijten. Een motor die daarentegen perfect onderhouden wordt, verbruikt minder en presteert beter. Ook het afstellen van de bandenspanning beïnvloedt het verbruik van uw wagen. Banden waarvan de bandenspanning te laag zijn, zorgen ervoor dat u meer brandstof verbruikt.


4. U VERGROOT UW RIJCOMFORT


Als u al eens een onderhoud liet uitvoeren, dan weet u dat uw auto nadien heel wat zachter en aangenamer rijdt. Hoe dat komt? Bij een onderhoud wordt uw motorolie ververst en bepaalde filters en bougies worden vervangen. Daardoor draait de motor heel wat beter. Alles samen zorgt dat voor een optimaal rijcomfort.


5. GOEDKOPER AAN HET EINDE VAN DE RIT


Een regelmatig onderhoud – daarmee bedoelen we ‘jaarlijks’ of volgens het onderhoudsboekje – is een kleine investering die het risico vermindert op grote kosten. Rijdt u bijvoorbeeld te lang verder op versleten remblokken, dan riskeert u sneller een ongeval, en moet u straks misschien ook uw remschijven laten vervangen. En dat kost u meteen een pak meer. Bovendien verhoogt u met een regelmatige controle ook de kans dat u bij de volgende autokeuring groen licht krijgt.


Is je wagen toe aan een onderhoud?

Ontdek onze voordelige onderhoudsforfaits: bereken snel online de prijs voor jouw wagen.

>> Bereken je prijs


Terug naar Prestatie Onderhoud

Terug naar Deskundig advies Onderhoud