webp

Deskundig
Advies
ONDERHOUD

webp

MINDER VERBRUIKEN ZONDER MINDER TE RIJDEN? HET KAN PERFECT!


Eén vijfde van alle uitgaven die u voor uw auto doet, gaat naar brandstof. Nu heeft onderzoek uitgewezen dat gebrekkig onderhoud tot 5% meer verbruik kan leiden. Op jaarbasis maakt dat een groot verschil.


ONDERHOUD HOUDT UW MOTOR JONG


Het is belangrijk om regelmatig onderhoud te laten uitvoeren. Indien nodig zal uw Midas-g:aragist bij dit onderhoud ook de olie-, lucht- en brandstoffilters vervangen. Op die manier wordt uw motor optimaal gesmeerd en blijft het binnenwerk langer schoon.

Een slechte smering van de motor (bijvoorbeeld door vervuilde olie) leidt tot meer wrijving en hitte. Daardoor loopt de motor niet meer zo soepel en gaat hij sneller slijten. Ook het vermogen zal op de duur gevoelig afnemen.


HET GEVAAR VAN ONVOLLEDIGE VERBRANDING


Gebrekkig onderhoud, een slechte klepafstelling of vuile injectoren resulteren al snel in een onvolledige verbranding. Een deel van de brandstof verdwijnt gewoon door de uitlaat in de lucht. Dat is slecht voor het milieu en voor uw portemonnee. De onvolledige verbranding veroorzaakt ook koolstofaanslag in de motor. Deze vervuiling verkort de levensduur van uw motor en kan serieuze schade veroorzaken.


ROOK UIT UW UITLAAT?


Als er zwarte rook uit uw uitlaatpijp komt, wacht u best niet te lang om naar de garage te gaan. Want dat is een teken van onvolledige verbranding. Blauwe rook is meestal een signaal van olieverbruik. En witte rook kan veroorzaakt worden door condens of koelvloeistof. In alle gevallen geldt: wees er snel bij om erger te voorkomen!


CHECK DE BANDENSPANNING


Een te lage bandenspanning leidt tot meer rolweerstand en dus meer verbruik. Aan de pomp kan dit 2 tot 3% schelen. Houd uw banden dus goed opgepompt en check de spanning om de twee weken.


Conclusie: vertrouw het onderhoud van uw auto toe aan Midas. 

Immers, een motor die perfect onderhouden wordt, verbruikt minder en presteert beter. Jaar in, jaar uit. Daarenboven bespaart u nog eens op de kost van het onderhoud.


Bereken zelf de prijs van jouw onderhoud

Terug naar Prestatie Onderhoud

Terug naar Deskundig advies Onderhoud