webp

Deskundig
Advies
ONDERHOUD

webp

UNIVERSEEL OF MERK-ONDERHOUD? UW MIDAS-VAKMAN VERKLAART HET VERSCHIL


Bij Midas kunt u terecht voor verschillende onderhoudsformules. Maar welk type onderhoud is nu het meest geschikt voor uw wagen?


WELK SOORT ONDERHOUD BIEDT MIDAS AAN?


Of u nu een oudere of een recente wagen heeft, een onderhoudsbeurt kunt u altijd laten uitvoeren door de garage van uw vrije keuze, ook tijdens de wettelijke en de verlengde garantieperiode. Maar hoe lang geldt deze garantie en vanaf wanneer kiest u beter voor welk soort onderhoud? Wij leggen het u graag uit.

Als specialist in wagenonderhoud biedt Midas u voor alle merken de verschillende soorten onderhoudsformules aan.

We splitsen ze hieronder op in een eenvoudige tabel:

Midas Merk-Onderhoud

Voor wagens jonger dan 5 jaar Midas Universele Onderhoudsforfaits

Voor wagens ouder dan 5 jaar Groot onderhoudKlein onderhoudVolgens het onderhoudsplan van de constructeur of minstens 1 keer per jaar.Om de 30.000 km.Om de 15.000 km of 1 keer per jaar.“Midas biedt dezelfde expertise

en garantie als een merkgarage”


WANNEER KIEST U VOOR HET MIDAS MERK-ONDERHOUD?


Het Merk-Onderhoud adviseren we voor wagens jonger dan vijf jaar. Hoe komt dat precies?

Bij aankoop van een nieuwe wagen heeft u altijd recht op twee jaar wettelijke garantie. Vaak bieden autofabrikanten bovenop deze wettelijke garantie nog een “verlengde” en soms ook een betalende verlenging van de garantie. Die is niet verplicht en vaak verbinden garages er voorwaarden aan. Het gebeurt dat de verlengde garantie enkel geldig is zolang u uw wagen bij de merkgarage laat onderhouden. Kijk dus zeker de kleine lettertjes van uw contract na. 

Automobilisten willen gedurende de eerste jaren voor hun voertuig ook vaak een zo hoog mogelijke restwaarde behouden (voor een eventuele herverkoop) en zekerheid inbouwen. Dit doen zij onder andere door een merkspecifiek onderhoud te kiezen: het Merk-Onderhoud. Een veeleisend wagenonderhoud, met naast een “remediërende” factor ook een “preventieve” voor bepaalde onderdelen. Dat laatste om slijtage of schade met panne als gevolg te voorkomen.

Omdat we bij Midas beschikken over de onderhoudsplannen van alle wagenmerken kunnen we rekening houden met de specifieke eisen voor elk merk en model. We volgen nauwgezet het onderhoudsboekje en kunnen dus dezelfde expertise bieden als de constructeur, inclusief behoud van de wettelijke garantie.


EEN MERK-ONDERHOUD STAAT GARANT VOOR KWALITEIT:

-      Alles gebeurt volgens het onderhoudsboekje van de fabrikant.

-      Uw wagen ondergaat dezelfde controles als bij de merkgarage.

-      We gebruiken even kwalitatieve wisselstukken bij eventuele vervangingen.

-      U geniet van een onklopbare prijs-kwaliteitsverhouding.

-      U behoudt uw merkgarantie


WANNEER KIEST U VOOR ONZE UNIVERSELE ONDERHOUDSFORFAITS?


Onze universele onderhoudsforfaits raden we aan voor wagens die ouder zijn dan 5 jaar. Hier heeft u twee opties:


Klein onderhoud

Ideaal om de 15.000 km, maar als u minder rijdt, is dit één keer per jaar aangewezen. We controleren uw wagen op 55 punten en u ontvangt een elektronische diagnose. Daarbovenop vervangen we uw oliefilter en verversen we de motorolie.


Groot onderhoud

Hiervoor komt u best om de 30.000 km langs. We controleren uw wagen op 75 punten en u ontvangt een elektronische diagnose. We verversen de motorolie en vervangen uw olie- en luchtfilter. Voor benzinewagens vervangen we ook de bougies. Bij dieselwagens vervangen we de brandstoffilter.

Voor onze Universele Onderhoudsforfaits is het gebruik van Midas Origin’ALL motorolie altijd inbegrepen, evenals de garantie op service, onderdelen en prestaties.


Bereken zelf de prijs van jouw onderhoud

Terug naar Prestatie Onderhoud

Terug naar Deskundig advies Onderhoud