webp

Onderhoud van je Ford Fiesta

webp

Het onderhoud van je Ford Fiesta


Deze stadswagen werd voor het eerst uitgebracht in 1976 door de Amerikaanse fabrikant en zijn Duitse dochtermaatschappij en wij stellen deze echte bestseller niet meer voor als praktisch en wendbaar in een stedelijke omgeving.

Op basis van het onderhoudsboekje van je Ford Fiesta vind je hier de verschillende onderhoudsinformatie die je moet weten om jouw voertuig in goede staat te houden.


Wat je moet weten over het onderhoud van een Ford Fiesta


Voor de eigenaars van een Ford Fiesta V (2002-2008), raadt de fabrikant een onderhoudsbeurt elk jaar aan of 20.000 kilometer.

De aandrijfriem (+ rollen) van de Ford Fiesta V moet om de 10 jaar of 240.000 kilometer worden vervangen.

De distributieriem van deze dieselversie moet om de 10 jaar of 240.000 kilometer worden vervangen. Noteer dat de versnellingsbak elke 120.000 kilometer of 6 jaar moet worden verversen.


Voor de gelukkige kopers van de volgende generatie (2008-2017), raadt Ford een jaarlijks onderhoud aan of 20.000 kilometer voor de benzine (waaronder de motoren 1,25L, 1,4L, 1,6L en de EcoBoost gamma). De bougies moeten om de 3 jaar of 60.000 kilometer worden vervangen.

Voor de Ford Fiesta VI (TDCI) met dieselmotor, adviseert de Amerikaanse fabrikant om elke 2 jaar of 30.000 kilometer een grondige onderhoudsbeurt uit te voeren. Het is belangrijk om na 180.000 kilometer of 9/10 jaar de staat van de aandrijf- en distributieriemen te controleren.


De remvloeistof moet om de 2 jaar worden ontlucht en ververst.


Onze teams hebben de nodige knowhow om je Ford Fiesta volledig te onderhouden volgens de aanbevelingen van Ford. Bovendien, behoud je voor elke prestatie op je voertuig je volledige merkgarantie, terwijl je toch goedkoper bent dan bij de officiële fabrikant.


Als je Ford Fiesta jonger dan 5 jaar is, stelt Midas je het Merk-Onderhoud voor, met behoud van je volledige merkgarantie en een elektronische diagnose inbegrepen. Als je voertuig ouder dan 5 jaar is, raden wij je een van onze universele onderhoudsforfaits aan.


In de rubriek “Online offerte”, kan je, in enkele klikken, de prijs ontdekken van verschillende prestaties voor je Ford Fiesta : onderhoud, banden, remschijven en/of -blokken, maar ook airco, batterij en ruitenwisser.