webp

Onderhoud van je Renault Clio

webp

Het onderhoud van je Renault Clio


De Franse stadswagen werd gelanceerd in 1990 en er zijn wereldwijd meer dan 16 miljoen exemplaren van geproduceerd. Bekend om zijn veelzijdigheid en goede prijs-kwaliteitverhouding is het het best verkochte model van het diamantvormige merk.

Om de belangrijkste tijdstippen van de onderhoudsbeurten voor jouw Renault Clio te weten te komen, heeft Midas deze hieronder voor je samengevat.


Wat je moet onthouden over het onderhoud van een Renault Clio


Renault Clio III (2005-2014)


Voor de eigenaars van een Renault Clio III raadt de Franse fabrikant aan om het voertuig elke 12 maanden of 30.000 kilometer (voor benzinemotoren) of 20.000 kilometer (voor dieselmotoren) te onderhouden.

De aandrijf- en distributieriem moeten tussen 4 en 6 jaar op Renault Clio III of 120.000 kilometer worden vervangen.

De bougies moeten elke 2 jaar of 60.000 kilometer worden vervangen op de benzinemotoren van het merk.

De rem- en koelvloeistoffen moeten elke 4 jaar of 120.000 kilometer worden vervangen.


Renault Clio IV (2012-2019)


De diamantvormige fabrikant verandert zijn aanbeveling voor de Clio IV met een looptijd van 15.000 kilometer of 1 jaar voor de onderhoudsbeurten.

De distributie- en aandrijfriem (alleen voor de TCe-benzinemotoren) moeten na 90.000 kilometer, maar vanaf 6 jaar vervangen worden.

De koelvloeistof moet elke 5 jaar (of 75.000 kilometer) worden vervangen.

De bougies, op de benzinemotoren, moeten nu elke 4 jaar of 60.000 kilometer worden vervangen.

De fabrikant adviseert om de remvloeistof om de 36 maanden te vervangen op de Clio IV.


Bij Midas, volgen wij het onderhoudsplan van je Renault nauwkeurig op. Onze experts hebben de nodige knowhow om zorg te dragen voor jouw Renault Clio. 


Midas biedt je het Merk-Onderhoud voor je Renault Clio jonger dan 5 jaar, met behoud van je volledige merkgarantie en een systematische elektronische diagnose, of haar universele onderhoudsforfaits die geldig zijn voor voertuigen ouder dan 5 jaar, tegen meer concurrerende prijzen dan de fabrikant.


In de rubriek “Online offerte”, vind je direct de prijs van verschillende prestaties voor je Renault Clio : onderhoud, banden, remschijven en/of -blokken, maar ook airco, batterij en ruitenwisser.