webp

Onderhoud van je Volkswagen Golf

webp

Het onderhoud van je Volkswagen Golf


De Volkswagen Golf is het tweede best verkochte voertuig ter wereld met meer dan 35 miljoen verkochte exemplaren sinds 1974 en heeft een reputatie opgebouwd op het gebied van stevigheid, soberheid en veelzijdigheid.

Hieronder vind je de belangrijkste onderhoudsinformatie voor je Volkswagen Golf.


Wat je moet onthouden over het onderhoud van een Volkswagen Golf


Volkswagen Golf V (2003-2008)


Voor de eigenaars van een Volkswagen Golf V, raadt de fabrikant gevestigd in Wolfsburg aan om het voertuig elk jaar of 15.000 kilometer te onderhouden.

De bougies moeten elke 4 jaar of 60.000 kilometer worden vervangen op de benzinemotoren (1,4L, 1,4L FSI, 1,4L TSI).

Volkswagen produceerde destijds veel dieselmotoren, maar ook een SDI 75 pk. De distributieriem op dit voertuig moet na 8 jaar of 120.000 kilometer worden vervangen. Bij de TDI-motoren van de Golf V moet de distributieriem na 10 jaar of 150.000 kilometer worden vervangen.


Volkswagen Golf VI (2008-2014) et VII (2012-2020)


Het onderhoudsboekje raadt altijd een bezoek aan de werkplaats aan elk jaar of 15.000 kilometer voor je Volkswagen Golf VI of VII.

Voor de TSI-motoren moeten de bougies om de 4 jaar of 60.000 kilometer worden vervangen. 

De distributieriemen, op de TDI-motoren vanaf de 6de generatie, zijn versterkt. Plan om ze na 210.000 kilometer (of 14 jaar) te vervangen, volgens de aanbevelingen van de fabrikant.


Bij de Volkswagen Golf, moet de remvloeistof om de 3 jaar worden ontlucht en ververst.


Bij Midas, volgen onze automonteurs het onderhoudsplan van je Volkswagen Golf nauwkeurig op. Ze hebben de nodige knowhow om jouw voertuig met zorg te onderhouden. Bovendien profiteer je van concurrerende tarieven, goedkoper dan bij Volkswagen.


Midas stelt je het Merk-Onderhoud voor voor je Volkswagen Golf jonger dan 5 jaar, met behoud van je volledige merkgarantie en een systematische elektronische diagnose inbegrepen. Voor je Golf ouder dan 5 jaar, raden wij je een universele onderhoudsforfait aan met een forfaitaire prijs afhankelijk van het soort onderhoud en de kwaliteit van de olie.


In de rubriek “Online offerte”, kan je, in enkele klikken, de prijs berekenen van verschillende prestaties uitgevoerd door je Midas garage : onderhoud, banden, remschijven en/of -blokken, maar ook airco, batterij en ruitenwisser.