webp

Onderhoud van je Volkswagen Polo

webp

Het onderhoud van je Volkswagen Polo


De eerste Polo werd in 1975 op de markt gebracht. Meer dan 45 jaar later, met een zesde generatie die in 2017 aankwam, is de stadswagen van de Duitse fabrikant een echte bestseller en een absolute aanrader. Zeer veelzijdig, het onderscheidt zich op alles soorten wegen. 

Midas biedt je de belangrijkste informatie over het onderhoud van je Volkswagen Polo, nauwlettend gebaseerd op je onderhoudsboekje.


Wat je moet onthouden over het onderhoud van een Volkswagen Polo


Volkswagen Polo IV (2001-2009)


Voor de eigenaars van een Volkswagen Polo IV, raadt de Duitse fabrikant aan om het voertuig elk jaar of 15.000 kilometer te onderhouden.

De bougies moeten elke 4 jaar of 60.000 kilometer worden vervangen op de benzinemotoren.

Het vervangingstermijn voor de distributieriem verschilt per dieselmotor. Op de Volkswagen Polo SDI is het sterk aanbevolen om deze om de 10 jaar of 150.000 kilometer te vervangen. Voor de Volkswagen TDI is het aan te raden om de distributieriem om de 8 jaar of 120.000 kilometer te vervangen.


Het is nodig om de remvloeistof elke 2 jaar te vervangen op de Polo IV.


Volkswagen Polo V (2009-2017)


In het onderhoudsboekje staat altijd een onderhoudsinterval van een jaar of 15.000 kilometer voor een onderhoudsbeurt van je Volkswagen Polo V vermeld.

Voor de TSI motoren, moeten de bougies elke 4 jaar of 60.000 kilometer worden vervangen. In vergelijking met de vorige generatie heeft Volkswagen haar distributieriem versterkt, aangezien de Duitse fabrikant nu een vervanging aanbeveelt vanaf 210.000 kilometer (of 14 jaar) op TDI (Diesel)-motoren.


Bij de Polo V moet de remvloeistof om de 3 jaar worden ontlucht en ververst.


Bij Midas wordt het onderhoudsplan van je Volkswagen nauwkeurig gevolgd. Onze experts hebben de nodige kennis en vaardigheden om zorg te dragen voor je Volkswagen Polo.


Midas stelt je het Merk-Onderhoud voor voor je Volkswagen Polo jonger dan 5 jaar, met behoud van je volledige merkgarantie en een systematische elektronische diagnose, of haar universele onderhoudsforfaits die geldig zijn voor voertuigen ouder dan 5 jaar.


In de rubriek “Online offerte”, kan je, in enkele klikken, de prijs berekenen van verschillende prestaties uitgevoerd door je Midas garage : onderhoud, banden, remschijven en/of -blokken, maar ook airco, batterij en ruitenwisser.