WAT IS HET BELANG VAN EEN ELEKTRONISCHE DIAGNOSE?


Tegenwoordig bevat bijna elk innovatief product een grote hoeveelheid hoogstaande technologie. Dat geldt natuurlijk ook voor uw wagen. De meeste moderne voertuigen beschikken over elektronische stuurdozen die de prestaties verhogen en de veiligheid en het comfort van de inzittenden verzekeren.


ELEKTRONICA IN DE WAGEN


Denk aan ABS, cruise controle en airconditioning: het zijn vandaag de dag vanzelfsprekende functies die we in het dagelijks verkeer zonder nadenken gebruiken, maar ze zijn in feite het resultaat van relatief recente technologische ontwikkelingen.


De wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op, ook binnen de industrie van de autoconstructie. Automerken duwen hun technologie ook steeds sneller naar een hoger niveau, om de scherpe concurrentie voor te blijven, maar ook om tegemoet te kunnen komen aan de steeds veeleisender wordende klant. De moderne autorijder kan niet meer zonder elektronica in de wagen om bijvoorbeeld de ruiten automatisch te openen. En hij hecht ook meer en meer belang aan groene technologie en gesofisticeerde veiligheidsvoorzieningen.


Maak online een afspraak

Merk je een ongewoon waarschuwingssignaal op je dashboard op? Maak online een afspraak voor een elektronische diagnose.

>> Maak een afspraak


SPECIALISTENWERK


Keerzijde van het verhaal is dat een simpel elektronisch defect een wagen kan doen stilstaan. Al die elektronische apparatuur moet daarom regelmatig nagekeken worden. Met sensoren en actuatoren moet er een diagnose plaatsvinden van alle elektronische functionaliteiten. Zo worden onder andere de diagnoseresultaten van de boordcomputer uitgelezen met gespecialiseerde apparatuur. Alle onderhoudsindicatoren en tellers moeten gelezen worden. Snel, nauwkeurig en betrouwbaar moeten mogelijke storingen verholpen kunnen worden. Deze taak is duidelijk enkel voor gespecialiseerde garagisten weggelegd. Bovendien moeten ze ook beschikken over de aangepaste apparatuur en infrastructuur voor het automerk in kwestie.


Bij Midas beschikken we over de nodige elektronische diagnose infrastructuur om efficiënt en snel een diagnose te stellen op bijna elke wagen of motor. We kunnen alle elektronica uitlezen, de nodige instellingen aanpassen (zoals taal, het activeren van cruise controle enz) en fouten wissen. 


Kortom, Midas kan een even kwalitatieve elektronische diagnose leveren als de klassieke merkgarages. Er wordt dan ook continue geïnvesteerd in bijscholing en moderne apparatuur zodat elke Midas garage deze dienst kan bieden voor bijna elk automerk.

En met het Merk-Onderhoud van Midas kan u, met of zonder afspraak, terecht in elke Midas garage voor een onderhoud volledig volgens het onderhoudsboekje, met behoud van de merkgarantie en inclusief elektronische diagnose.


Dus: Waarom geld verliezen als je, ook voor je elektronische diagnose, voor Midas kan kiezen?


Bereken zelf de prijs van jouw onderhoud

Terug naar Prestatie Onderhoud

Terug naar Deskundig advies Onderhoud