WAT ALS … JOUW AUTOREMMEN PIEPEN?


Misschien heb je het al voorgehad. Je komt net van de garage, hebt jouw remblokken of -schijven laten vervangen, en op de terugweg naar huis hoor je dat de autoremmen lichtjes piepen … Hoe dit komt? Piepende remmen kunnen verschillende oorzaken hebben.


Kom langs voor je remmen

Piepende remmen kunnen behoorlijk vervelend zijn. Midas lost het probleem snel voor je op: maak online een afspraak.

>> Maak een afspraak


80 % MONTAGEFOUTJES


Monteren van de remmen van een auto, dat is precisiewerk. Dus kan de fout liggen bij jouw monteur. Bij het monteren van nieuwe remblokken is het belangrijk dat er geen roest, stof- en slijtageresten van de oude remblokken in de zitting achterblijven. Is dat wel het geval? Dan staan de nieuwe remblokken in een verkeerde positie. En ze worden onder een verkeerde hoek tegen de remschijf aangedrukt tijdens het remmen.


"Monteren van de remmen van een auto, dat is precisiewerk.”


GEEN NATTEVINGERWERK


Daarnaast is het van belang dat alle montageonderdelen die worden meegeleverd met de nieuwe remblokken, ook worden gebruikt. Denk maar aan de veren, bouten, clips en antipiepplaatjes. Al die onderdelen hebben wel degelijk een specifieke functie.


DE OPLOSSING?


Ligt het probleem bij de recente montage, dan kunnen stofrestjes of roest worden verwijderd. Maar ook een laagje hittebestendig, keramisch vet kan soms wonderen doen. Jouw Midas-garagist brengt het aan op de metalen raakvlakken van de nieuwe remblokken en de remblokhouder. Is het probleem slechts tijdelijk verholpen? Dan vraag je best meer info aan jouw Midas-garagist.


Zoek de Midas-garage in jouw buurt


Heb je geen remonderdelen laten vervangen, maar wel last van piepende remmen? Dan kan het geluid uiteraard te wijten zijn aan versleten remblokken, remschijven, remklauwen, remklauwgeleiders, enz… Op dat moment gaat er meestal een verklikkerlichtje branden op jouw dashboard.


Kom langs voor een diagnose van jouw remsysteem


Terug naar Prestatie Remmen

Terug naar Deskundig advies Remmen