MICHELIN 205/60R16 V96 CROSSCLIMATE + XL C-B-A-69

De sterke punten van dit product :
- Duurzame « V »-vormige structuur
- Band met zeer hoge prestaties
- Michelin-garantie, zelfs als deze versleten is
4-seizoenenband
european union flag
ENERG
Michelin
205 60 16 96 V
C
energy
A
B
C
C
D
E
tire rain
A
B
B
C
D
E
tire noise69db ABC
Eenheidsprijs :
€157.75
Waarvan €2.86 milieubijdrage.
2
Montage : eenheidsprijs
Montage + Uitbalanceren + Bandenventiel
€25.00

Technische eigenschappen

Gebruik
Een vierseizoenenband die het mogelijk maakt om krachtige personenwagens in alle omstandigheden te laten rijden. De Michelin CROSSCLIMATE +-band is uitgerust met EVERGRIP-technologie en heeft een uitstekende grip en controle over de trajecten op zowel droog als nat en besneeuwd wegdek.
Eigenschappen
Het is een recente vierseizoenenband voor berlines, grote personenwagens en stadsvoertuigen. De CROSSCLIMATE +-band van de Franse fabribant bevat verschillende precisietechnologieën om een « high performance » band te leveren, ongeacht de staat van de wegdek en weersomstandigheden. De « CROSSCLIMATE + »-band geniet onder meer van de MICHELIN garantie, die zorgt voor een uitstekende trekkracht en grip op droge of besneeuwde oppervlakken, zelfs wanneer het rubber versleten is. De grote profielblokken zijn stug en afgeschuind. Een formaat dat een altijd grote voetafdruk mogelijk maakt, in elke omstandigheid. De remprestaties op droog of besneeuwd wegdek zijn dus optimaal. De samenstelling van het rubber is gebaseerd op de EVERGRIP- technologie van Michelin. Een proces dat betrekking heeft op het mengen van de componenten en een uitstekende hechting biedt, ongeacht de buitentemperatuur. De band heeft een « V » profiel, wat de « verankering » van de band op besneeuwd of nat wegdek verbetert. Zo'n loopvlak bevordert de afvoer van water in « al zijn toestanden ». Het is ook een directioneel bandenprofiel dat een uitstekende stabiliteit en een uitstekend rijgedrag biedt. De CROSSCLIMATE +-band werd door het Duitse tijdschrift « AutoBild » bekroond met de prijs van 2017 en werd door een panel van 10 000 consumenten verkozen tot « product van het jaar 2018 ». Deze « all season » band bestaat in meer dan 40 maten, van de diameters R15’’ tot R18’’ en van de breedte 175mm tot de breedte 245mm.
Sterke punten
- Duurzame « V »-vormige structuur
- Band met zeer hoge prestaties
- Michelin-garantie, zelfs als deze versleten is
Het advies van Midas
De Crossclimate +-band is de « all season » band van de grote personenwagens. Het stelt je in staat om veilig te rijden in regen, sneeuw of zeer warm weer. Een interessante investering gezien het veiligheidsniveau dat het biedt.
Commerciële merk
Michelin
Profiel van de band
CROSSCLIM+
Breedte van de band
205
Hoogte van de band
60
Diameter (in inches)
16
Laadindex van de band
96
Snelheidsindex van de band
V
XL
Ja
Runflat
Nee
Seizoen
4-seizoenenband