webp

Onderhoud van je Opel Corsa

webp

Het onderhoud van je Opel Corsa


De Opel Corsa, een tijdloze stadswagen die sinds 1982 wordt geproduceerd, bestaat al zes generaties. 

Midas heeft voor je de belangrijkste onderhoudsinformatie voor je Opel Corsa verzameld, nauwlettend gebaseerd op het onderhoudsboekje van je voertuig.


Wat je moet onthouden over het onderhoud van een Opel Corsa


Opel Corsa C (2000-2006)


Voor de eigenaars van een Opel Corsa raadt Opel aan om elke 24 maanden of 30.000 kilometer een grondige onderhoudsbeurt uit te voeren, waarbij ook het ontluchten en het verversen van de remvloeistof is inbegrepen. 

Bij dieselmotoren moet de distributieriem om de vijf jaar of 150.000 kilometer worden vervangen. 

De bougies moeten om de 4 jaar bij de benzinemotoren worden vervangen.


Opel Corsa D (2006-2014) en E (2014-2019)


Het onderhoudsboekje stelt een jaarlijkse tussentijdse onderhoudsbeurt voor of 30.000 kilometer en een volledige onderhoudsbeurt elke 24 maanden of 60.000 kilometer. De rem- en koppelingsvloeistof moet ook om de 2 jaar ontlucht en ververst worden. De aandrijfriem moet om de 5 jaar of 150.000 kilometer worden vervangen.


Bij Midas, volgen wij het onderhoudsplan van je Opel nauwkeurig op. Onze experts hebben de nodige knowhow om zorg te dragen voor jouw Opel Corsa.


Midas biedt je het Merk-Onderhoud voor je Opel Corsa jonger dan 5 jaar, met behoud van je volledige merkgarantie, of haar universele onderhoudsforfaits die geldig zijn voor voertuigen ouder dan 5 jaar, tegen meer concurrerende prijzen dan de fabrikant.


In de rubriek “Online offerte”, vind je direct de prijs van verschillende prestaties voor je Opel Corsa : onderhoud, banden, remschijven en/of -blokken, maar ook airco, batterij en ruitenwisser.